Krka

Dolenjski derbi se je končal brez zmagovalca

Rokometaši novomeške Krke so v dvorani Marof v 5. krogu lige NLB v končnici za obstanek gostili rokometaše trebanjskega Trima, dolenjski derbi pa se je zaključil brez zmagovalca. V napeti in borbeni predstavi sta si ekipi točki razdelili, bilo je 27:27 (14:13).

Novomeščani, ki so v skupini za obstanek vknjižili tretji remi, so tekmo odprli odločno in goste iz Trebnjega držali na varni razdalji dveh, treh zadetkov. Čeprav so Trebanjci v prvem delu tekme, ki si jo je na tribunah novomeškega rokometnega hrama kljub praznični soboti ogledalo zavidljivo število gledalcev, uspeli kar petkrat izid poravnati, pa so varovanci trenerja Roberta Cvikla na glavni odmor odšli s prednostjo enega zadetka ( 14:13). Drugi polčas je minil v znamenju številnih napak tako na eni kot na drugi strani, vendar so Novomeščani še vedno držali rahlo prednost pred izbranci trenerja Benjamina Teraša. V končnico Krkaši niso vstopili dovolj zbrano, kar so gostje izkoristili in v 47. minuti po delnem izidu 0-2 povedli po zaslugi Gala Cirarja, ki je bil z enajstimi zadetki tudi najboljši strelec tekme. Veselje Trebanjcev ni trajalo dolgo, saj sta Jernej Papež in Jan Bevec v naslednjih minutah poskrbela za preobrat in vodstvo s +3 ( 25:22), poleg tega pa je v vratih blestel tudi vratar Blaž Brajer, a prednosti Krka ni uspela dolgo zadržati. V 58. minuti so se gostje približali na zgolj zadetek zaostanka ( 27:26), v dramatični končnici pa Novomeščani zadnjega napada niso uspešno zaključili, kar so izkoristili rokometaši Trima, ki so z zadetkom Grandovca postavili končni rezultat 27:27.

Izjave po tekmi:

Leon Rašo, MRK KRKA: ” Tekma je bila zelo napeta. Začeli smo zelo dobro in borbeno, pa tudi v obrambi smo odigrali zadovoljivo. V napadu se je zgodilo nekaj napak preveč, prehitro smo zaključevali strele, tako da smo iztržili le neodločen rezultat, a z malo več zbranosti bi tekmo zagotovo dobili “.

Gal Cirar, RK Trimo: ” Ciljali smo na zmago, a moramo biti tudi s točko zadovoljni. Tekma je bila dobra, kot se za derbi spodobi. Lahko rečem, da nismo odigrali superiorne predstave, saj smo naredili kar nekaj napak”.

 

Statistika:

MRK KRKA: Rašo L. 5, Bevec 4, Didovič 3, Okleščen 5, Pršina, Tomić, Irman 1, Jakše 3, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 1, Papež 3, Brajer, Kukman, Matko, Florjančič 2.

RK Trimo: Cvetko, Grbič 1, Seferovič, Kotar Mi, Kotar Ma., Kotar, Udovič 4, Sašek 6, Majzl, Redek, Brana, Horžen, Pangrc, Grandovec 1, Cirar 11, Urbič.

Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Trimo 6 (6)

Izključitve: Krka 8.min, Trimo 2 min.

Other Articles

Članska ekipa