Krka

Polfinale pokala v znamenju dolenjskega derbija, Velenjčani pripravljeni na skalp Celja

Danes je v prostorih Kulturnega centra Janeza Trdine potekala novinarska konferenca pred zaključnim turnirjem finala pokala Slovenije v moški konkurenci za sezono 2018/19, ki bo 11. in 12. maja potekal v Novem mestu in na katerem bodo nastopili Moški rokometni klub Krka, RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje in RK SVIŠ.

Opravljen je bil tudi žreb polfinalnih parov, ples kroglic pa je določil, da bo prva polfinalna tekma minila v znamenju šaleško-savinjskega derbija, druga polfinalna tekma pa bo imela dolenjski pridih.

Spored pokala Slovenije:
– polfinale:
sobota, 11. maj:
17.00 Gorenje Velenje – Celje Pivovarna Laško ( prenos RTV SLO)
20.00 Sviš Ivančna Gorica – MRK KRKA

nedelja, 12. maj:
14.00 tekma za 3. mesto
17.00 finale (prenos RTV SLO)

Izjave po žrebu:

Robert Cvikl, trener MRK KRKA: “Naša priprava za polfinalno tekmo bo temeljita. Na tej tekmi smo papirnati favoriti, kar bo le še dodatna odgovornost za moje varovance. Z zbrano in odgovorno igro lahko ponovimo lanski uspeh in se znova prebijemo v finale, čeravno se v klubu zavedamo, da bo Sviš na tej tekmi napadal z vsemi svojimi močmi«.

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Z Velenjčani se zelo dobro poznamo, med nami ni nobenih skrivnosti. Na bližnji medsebojni pokalni tekmi bo veliko odvisno od dnevne forme in navdiha posameznikov. Naša osrednja naloga bo, da čim bolje spočijemo ekipo po napornem ritmu v ligaškem delu in pridemo na ta velik dogodek maksimalno pripravljeni, čeravno vemo, da so pokalne tekme vselej nepredvidljive. Naš cilj je končna zmaga«.

Zoran Jovičić: “Celjani imajo večjo igralsko širino, a smo jim iz tekme v tekmo vse bližje. Na sobotni tekmi v Velenju smo izgubili, a dali svoj maksimum. Moja želja je, da moji varovanci na polfinalni tekmi proti Celjanom znova dajo vse od sebe, s kančkom športne sreče ter v primeru, da se nam določene zadeve ‘poklopijo’, potem jih morda lahko tudi premagamo. Na tej tekmi nimamo česa izgubiti, lahko le veliko dobimo«.

Aleksander Polak, trener RK SVIŠ: “Za moje igralce bo nastop na zaključnem turnirju velika nagrada. V Novo mesto bomo prišli povsem sproščeni, a to ne pomeni, da se ne bomo temeljito pripravili za polfinalni obračun z Novomeščani. Kot sem že povedal, med sabo se poznamo zelo dobro in nekih skrivnosti ni«.

Naslov aktualnih pokalnih prvakov branijo rokometaši celjskega kluba, ki so lani v velikem finalu v Ljutomeru premagali prav gostitelje tokratnega turnirja, rokometaše MRK KRKA.

Več informacij o samem športnem spektaklu, ki je organizacijsko pripadel Moškemu rokometnemu klubu Krka ter o nakupu in prodaji vstopnic za finale pokala Slovenije, pa na klubski in Facebook strani MRK KRKA v prihodnjih dneh.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa