Krka

Dramatično končnico na Kodeljevem dobili Krkaši

Ekipa mladincev je sinoči v 9. krogu 1. mladinske lige gostovala pri ekipi RD LL Grosist Slovan na Kodeljevem in slavila s 32:31 ( 19:16).

Po devetih odigranih tekmah v najkakovostnejši mladinski ligi imajo Novomeščani sedem zmag in dva poraza in so trenutno, s 14 točkami izenačeni z vodilno ekipo Loke. Do včerajšnje zmage Krkaši niso prišli na lahek način, za nov par točk so se morali pošteno boriti proti izredno trdoživi ekipi Slovana, ki je uvodne minute izkoristila za vodstvo, saj so varovanci trenerja Sama Juga sredi prvega polčasa že zaostajali za štiri gole ( 8:4), a jih zaostanek za gostitelji ni uspaval. Hitro so prestavili v višjo prestavo in na polčas odšli s prednostjo treh zadetkov. V podobnem tempu so nadaljevali tudi v drugem delu, a so domačini izkoristili nekaj nezbranosti Novomeščanov in izzid kmalu poravnali na 23:23, srečanje pa je znova dišalo po napeti končnici, ki so jo tesno dobili Krkaši.

» Naprej bi čestital fantom za ponovno zmago in obstanek na vrhu lestvice. S fanti smo se borili do zadnje minute. Dokazali smo, da smo kompaktna ekipa in da se ob pritisku nasprotnika ne zlomimo, ampak igramo našo značilno, dobro igro v obrambi, kar nam prinaša tudi uspeh«, je razplet tekme komentiral kapetan mladincev Kristjan Windischer.

Statistika: Rauh, Kukman 9, Avsec, Novak 1, Jakše 1, Bačar 3, Matko 6, Nosan, Jaklič, Klemenčič 4, Batagelj 2, Srebrnjak 2, Windischer 3, Klobučar, Menger 1.

V 10. krogu Novomeščani odhajajo v Velenje.

Other Articles

Starejši dečki
SDB visoko porazili Posavce
Članska ekipaPokal Slovenije