Krka

Razpoloženi Krkaši brez težav med top 16

Superpokalni zmagovalci, ekipa MRK KRKA je drevi v 1/16 finala pokala Slovenije gostovala pri ekipi RK RADEČE PAPIR NOVA in si z visoko zmago 22:37 (10:17) brez težav zagotovila napredovanje v 1/8 finala pokala.

Varovanci trenerja Mirka Skoka so z današnjo zmago nad Radečani opravili odlično uverturo pred nedeljsko ligaško preizkušnjo, ko bodo v 13. krogu NLB lige gostili velenjsko Gorenje, ki pa bo za Krkaše nedvomno zajetnejša naloga od današnje.

Gostitelji so imeli tokrat opravka z izredno razpoloženimi Krkaši, ki so od prve do zadnje minute diktirali oster tempo igre, saj jim je do prvega zadetka uspelo priti šele na začetku osme minute srečanja in pri vodstvu Novomeščanov z 0:5. Podoben tempo igre so Krkaši stopnjevali vse do velikega odmora, na katerega so odšli s sedmimi goli prednosti. Tekma se je v popolni prevladi farmacevtov odvijala tudi v nadaljevanju, ko so prednost iz prvega dela podvojili, za najvišjo prednost petnajstih zadetkov pa poskrbeli v 55. minuti, ko je bil rezultat 20:35, do izteka igralnega časa pa so zadeli še dvakrat. Končni izzid srečanja je bil 22:37 v korist Novomeščanov, ki jih že v nedeljo čaka obračun z velenjsko ekipo Gorenja.

Pri domačinih sta bila s po  štirimi zadetki najboljša Žan Zakošek in Matic Stegne, za Novomeščane pa je devet golov vknjižil Jaka Jakše.

RK Radeče: Stegne 4, Koritnik 2, Zakošek 4, Kavčič 1, Klinar, Savanovič 2, Čajko  D.1, Potočnik 2, Čajko J. 2, Hrovat 1, Ernestl 2, Ivančič 1.

MRK KRKA: Rašo l. 3, Bevec 3, Didovič, Okleščen 6, Pršina, Tomić, Jakše 9, Klemenčič 1, Rašo D.2, Batagelj 1, Papež, Brajer, Kukman 3, Windischer 2, Matko, Florjančič 7.

 

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa