Krka

Včeraj je v Radovljici potekal zaključni turnir od 9. do 12. mesta za kadete, na katerem so se poleg gostiteljev, RK Radovljica, pomerile še ekipi RD LL Grosist Slovan, RK Slovenj Gradec in kadeti MRK KRKA.

Novomeščani so odigrali dve tekmi in sicer so uvodno tekmo turnirja izgubili proti Slovanu, na drugi tekmi pa premagali gostitelje turnirja, ekipo RK Radovljica, ter s tem sezono zaključili na 11. mestu.

Razpored tekem:

RK Radovljica – RK Slovenj Gradec  27: 28

MRK KRKA – RD Slovan  21: 29

Rauh, Avsec 7, Rajh 3, Filipovič, Majstorovič 4, Jakše 1, Nosan, Jaklič, Knap, Lazarevič, Srebrnjak 1, Klobučar, Kastelic 3, Luštek, Luzar 2.

RK Radovljica – MRK KRKA 20: 23

Rauh, Avsec 5, Rajh 5, Filipovič 1, Majstorovič 4, Jakše, Nosan, Jaklič 1, Knap, Lazarevič 2, Srebrnjak, Klobučar, Kastelic 1, Luštek 1, Luzar 3.

RK Slovenj Gradec – RD Slovan 25: 29

Končni vrstni red turnirja:

  1. mesto: RD Slovan

    10.mesto: RK Slovenj Gradec

  1. mesto: MRK KRKA
  2. mesto: RK Radovljica

Jernej Avsec: »Letošnja sezona je bila pestra. V začetku polfinalnih bojev smo imeli nekaj težav s poškodbami in dobili nekaj ključnih porazov, ki so vplivali na končno uvrstitev. Proti koncu sezone pa smo z dobrimi igrami dokazali da smo prava ekipa. S končno uvrstitvijo le nismo zadovoljni saj smo ciljali višje«.

Marko Majstorovič: » Včeraj smo se z ekipo kadetov odpravili še na sklepno dejanje sezone- na zaključni turnir za razvrstitev od 9. do 12. mesta v Radovljico. Fantje smo se poskušali motivirati za zadnji dve tekmi v letošnji sezoni, ampak nam to ni ravno uspelo in sledil je poraz že na prvi tekmi v boju za 9. mesto proti Slovanu. Sledila nam je tekma z domačini – Rk Radovljica. Po medlem začetku smo ob polčasu zaostajali za 4 zadetke. Po pomembnem motivacijskem govoru trenerja Robija Cvikla smo tekmo v drugem polčasu pripeljali do zmage in se na koncu uvrstili na končno 11. mesto. Po zaključku turnirja smo z ekipo opravili še zadnji pogovor s trenerjem in sezono kljub uvrstitvi ocenili kot uspešno. Ko je ekipa zaigrala v polni postavi smo dokazali, da se lahko kosamo in premagujemo najboljše ekipe v državi, tudi močno ekipo Celja. Na soigralce sem zelo ponosen in vesel, da se je vsak iz te sezone veliko novega naučil«.

Trener kadetov Robert Cvikl z rezultatom nikakor ne more biti zadovoljen, saj so fantje denimo lansko sezono sklenili na povsem drugačen način- z naslovom državnih prvakov. Verjame in upa, da bo ekipa v bodoče prikazala pravi pristop do vseh nasprotnikov in dostojno zastopala barve kluba.