Krka

V celjski dvorani Zlatorog se je v organizaciji RK Celje Pivovarna Laško odvijalo finale v kategoriji mlajših dečkov A. Med najboljše štiri ekipe v državi so se poleg gostiteljev uvrstile še ekipe MRK KRKA, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak in RK Sviš. Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Celja, rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka pa so sezono sklenili na odličnem 3. mestu v državi.

Krkaši, ki jih je v letošnji sezoni vodil trener David Lipoglavšek, so po turnirskem sistemu ( vsak z vsakim), odigrali tri tekme. V uvodni tekmi, kjer so se pomerili z ekipo Škofljice, so morali priznati poraz, na drugi tekmi so premagali tekmeca iz Ivančne Gorice, na zadnji, tretji pa so klonili proti gostiteljem turnirja, ekipi RK Celje Pivovarna Laško in si priigrali končno 3. mesto, kar je za mlado Krkino ekipo zelo lep uspeh. » Počutim se dobro, saj smo si nastop na turnirju zaslužili po celoletnem delu na treningih in vseh tekmah v sezoni. Mislim, da danes res nismo pokazali vsega, ampak smo s fanti veseli tretjega mesta, saj so bile ekipe zelo močne. Za nas je to lep uspeh, se bomo pa naslednje leto še bolj potrudili, da osvojimo kakšno mesto višje«, je po koncu sezone, ki so jo Krkaši sklenili na današnjem turnirju v Celju, povedal najboljši strelec Krke Martin Škufca.

Razpored tekem:

RK Celje PL – RK Sviš  20:13

ŠD Škofljica PP – MRK KRKA  18:12

Drnovšek, Rajh, Krašovec 1, Medle, Sašek, Škufca 6, Derganc, Movern, Muhič, Đukić, Reba, Gros 1, Udovč, Pirh 2, Ščuka 2, Smolič.

RK Sviš – MRK KRKA  16:18

Drnovšek, Rajh, Krašovec, Medle, Sašek 1, Škufca 11, Derganc, Movern, Muhič, Đukić, Reba 2, Gros 1,  Pirh 3, Ščuka, Smolič, Pavlin.

Rk Celje PL – ŠD Škofljica PP  26:17

ŠD Škofljica PP  – RK Sviš   16:12

RK Celje PL – MRK KRKA   30:16

Drnovšek, Rajh 1, Krašovec, Medle 1, Sašek 1, Škufca 4, Derganc 3, Movern, Muhič, Đukić, Reba 1, Gros,  Pirh 2, Ščuka, Smolič 1, Pavlin 2.

Končni vrstni red turnirja:

  1. mesto – RK Celje Pivovarna Laško
  2. mesto – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak
  3. mesto – MRK KRKA
  4. mesto – RK Sviš

Rokometašem sta pokale in medalje podelila članska igralca Celja Luka Mitrovič in Jaka Malus.

Moški rokometni klub Krka se za odlično izvedbo turnirja zahvaljuje organizatorju, pohvale pa veljajo tudi staršem in navijačem, ki so v velikem številu igralce podpirali s tribun celjske dvorane Zlatorog.