Krka

Ekipa starejših dečkov B je v Črnomlju odigrala tekmo 3. kola v polfinalni skupini D. Njihov nasprotnik je bila ekipa RK Črnomelj, ki je v tem delu tekmovanja zabeležila drugi poraz. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so v gosteh zabeležili visoko zmago, bilo je 21:40 ( 9:18) v korist Krke.

Favorizirana ekipa Krke je v tekmo vstopila sproščeno in z veliko željo po zmagi, kar se je odražalo tudi na igrišču. Veliko preglavic so skozi celotno tekmo povzročali gostiteljem, ki so sicer skušali zaostanek omiliti, a jim oster tempo igre Novomeščanov to ni dovoljeval. Ob polčasu so imeli Krkaši praktično tekmo že v svojih rokah, saj so vodili že za devet zadetkov. Trener Adamčič je v nadaljevanju več minutaže ponudil tudi tistim igralcem, ki sicer ne dobijo toliko priložnosti. Vsi, ki so stopili v igro, so brez dvoma prikazali zavidanja vredno predstavo in prednost do konca tekme le še povečevali in se ob koncu zasluženo veseli druge zaporedne zmage v polfinalni skupini D.

Statistika: Pust 1, Krašovec 5, Škufca 10, Muhič 1, Đukić, Reba 9, Zorman 3, Gros 6, Pirh 5, Pavlin.

Krkaši so po današnji zmagi prevzeli vodilno mesto v skupini, v naslednjem krogu jih čaka še zaostala tekma, kjer pa bodo gostili prav današnjega nasprotnika, ekipo RK Črnomelj.