Krka

Fizično močnejši Slovan boljši od Krke

 

Ekipa mladincev je v gosteh na Kodeljevem odigrala zaostalo tekmo 13. kroga v 1. mladinski ligi. Novomeščane je gostila trenutno peto uvrščena ekipa Slovana, ki je osvojila 11 zmago v sezoni, krkaši pa s tekmo manj ostajajo na sredini prvenstvene lestvice. Rezultat tekme je bil 29:24 ( 17:14).

 

Novomeščani so tekmo začeli dokaj nervozno in zadržano, saj so v 4. minuti srečanja po izenačenju na 3:3 imeli nekajminutni strelski post, gostitelji pa so v tem času naredili delni izid 5:0. Potem ko je domači trener Samo Jug reagiral z minuto odmora, so se krkaši znova vrnili v igro in po treh zaporednih zadetkih Jake Pluta zaostanek prepolovili in se jim po odlični igri v napadu in obrambi v 20. minuti približali na le gol zaostanka (11:10). Gostitelji so Novomeščane do polčasa sicer uspeli zadržati na treh golih prednosti, ekipi pa sta se ob polčasu razšli z rezultatom 17:14. V drugem delu srečanja so krkaši začeli bistveno bolje in se domačinom uspeli povsem približati, a do izenačenja in vodstva niso prišli. V zadnjih petnajstih minutah tekme so znova vajeti v svoje roke vzeli domačini, ki so prednost znova povišali, Novomeščani pa naleta gostiteljev do konca tekma niso uspeli zajeziti. Krkaši so morali športno priznati poraz, tekma se je končala z rezultatom 29:24.

Za Krko so igrali: Kovačič, Kukman 7, Novak 1, Bačar 3, Matko 1, Udovč 1, Šmuc 2, Kastelic, Klemenčič, Plut 5, Rašo, Windischer 2, Hvastija, Menger 2.

Jaka Plut:Tekma je za nami, kljub porazu smo strnili misli že za naslednjo tekmo proti Kopru. Na današnji tekmi proti ekipi Slovana smo bili zmedeni predvsem v obrambi, ki nam nikakor ni stekla, predvsem premalo smo bili čvrsti pri samih kontaktih. V napadu pa nam je žoga sicer lepo krožila, a smo imeli nekaj slabih zaključnih strelov ter bili premalo napadalno usmerjeni, vse skupaj pa je pa je vodilo do končnega rezultata. Kljub temu smo se borili do konca“.

Vtis z današnje tekme bodo skušali krkaši popraviti že na naslednji tekmi, ko doma gostijo ekipo RD Koper 2013.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa