Krka

Mirko Skoko: Imamo višje cilje kot lani

Konec tedna se bo začel boj za naslov državne lovorike- naslov za državnega prvaka v sezoni 2017/18. Rokometaši MRK KRKA bodo v tem sklopu tekmovanja igrali že drugo leto zapored. Prvouvrščeni ekipi v 1.SRL Ribnici, Krki, Loki in Kopru se bosta v končnici pridružila še velenjsko Gorenje in aktualni državni prvak Celje.

Glavni trener Krke Mirko Skoko je pred sklepnim dejanjem sezone na kratko orisal že končan redni del prvenstva, kjer so po 18. krogih zbrali 21 točk ( 10 zmag, 1 neodločen rezultat in 7 porazov), smele načrte pa ima zastavljene tudi za naslednjih 10 tekem.

»S prvim delom tekmovanja moramo biti zadovoljni, saj smo uresničili cilj in se uvrstili v višji rang tekmovanja in mislim, da smo si igranje v ligi za prvaka zaslužili. Kljub temu, da smo po lanski sezoni ostali brez petih igralcev ( Aljaž Lavrič, Jan Jurečič, Kristjan Bezgovšek, Timon Orlič in Klemen Nunčič), smo ekipi priključili še nekaj igralcev iz mladinske šole, ki so dokazali, da so vredni zaupanja, pripeljali pa smo le dva igralca. To je to, kar se rednega dela tekmovanja tiče. Kar se bližajoče končnice tiče, pa bomo vsekakor napadli četrto mesto. V ligo odhajamo z dobre pozicije, saj imata Koper in Loka le dve točki prednosti pred nami, tako da je to četrto mesto dokaj realen cilj. Zavedamo se, da bo dosega tega rezultata težko delo, vendar vem, da smo tega še kako sposobni. Prepričan sem, da bomo letošnji rezultat napram lanskemu še izboljšali, bo pa boj za vsako mesto in pozicijo na lestvici neizprosen. V ta del tekmovanja vstopamo neobremenjeni, fantje neke posebne utrujenosti ne občutijo, saj nekega hudega tempa sreda-sobota mi nismo imeli. Naša zadnja tekma je bila pred desetimi dnevi, tako da so se fantje lahko spočili in se v miru pripravljajo na nadaljevanje. Lahko rečem, da bo igranje v ligi za prvaka nedvomno drugačno kot preteklo leto, saj smo bili lani novinci v ligi za prvaka in smo zato morda igrali nekoliko pod pritiskom. Zdaj izkušnje s tega dela tekmovanja že imamo in vem, da bomo pokazali na tekmah vse, oziroma naš maksimum«.

Dovolj razlogov torej, da obiščete in še naprej podpirate rokometaše tako na gostovanjih kot v domači dvorani in se naužijete kakovostnih rokometnih tekem ! Prva izmed desetih poslastic bo že to soboto, 10. marca, ko gostujemo v ŠRC Ribnica !

Other Articles

Mladinska ekipa
Nekategorizirano