Krka

Gorenje Krki v zadnjih minutah preprečilo slavje

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v zaostali tekmi 18. kroga Lige NLB pred domačim občinstvom v dvorani Marof gostili ekipo RK Gorenje Velenje in kljub tesnemu porazu s 27:30 (15:17), pustili dober vtis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani v uvodnih minutah niso zaigrali po željah trenerja Mirka Skoka, saj so gostom dovolili,  da so si hitro priigrali tri, štiri zadetke prednosti, v končnici pa so bili tisti, ki so najprej s tremi goli zaostanek prepolovili, nato pa polčas končali z dvema zaporednima zadetkoma za 15:17. Drugi del srečanja se je v polni dvorani Marof povsem razživel. Krkaši so močneje strnili obrambo in na krilih zvestih navijačev nadaljevali z dobro igro. V 36. minuti je Uroš Knavs poskrbel za prvo vodstvo Krke na tekmi (20:19). Sledilo je obdobje enakovredne igre, ekipi je ločil največ zadetek, tako je bilo vse do 58. minute, ko je Enej Slatinek Jovičić za ekipo Gorenja priigral prednost 28:26. Ob tem je domači rokometaš Žiga Bradeško dobil še dvominutno kazen. V naslednjem napadu in izjemni končnici je nato Dino Rašo kljub temu zmanjšal razliko na 27:28, obenem pa so tudi gosti ostali brez izključenega Jerneja Drobeža v 59. minuti, a Domen Tajnik je v zadnji minuti le priigral dve točki gostom z golom za 29:27, končni izid pa je z najstrožje kazni za velenjsko Gorenje postavil Enej Slatinek Jovičić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veljko Stanojević je z osmimi goli prednjačil pri Krki, Tilen Sokolić pa z 12 pri gostih. Krko konec tedna čaka obračun 20. kroga s Slovanom, Gorenje pa odhaja na gostovanje v Krško.

Izjave po tekmi:

Blaž Nosan, igralec MRK KRKA: » » Pričakovali smo težko tekmo in odigrali sproščeno. Vemo, da je ekipa Gorenja izjemno kakovostna in mislim, da so zasluženo zmagali. Že to soboto imamo novo tekmo s Slovanom in s fanti bomo naredili vse, da točke ostanejo doma.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilen Sokolič, igralec RK Gorenje Velenje: » Vedeli smo, kaj nas čaka v Novem mestu. Krka je zelo kakovostna ekipa, ki je trenutno v zelo dobri formi. Danes smo morali zmagati in to zmago nekako po šestdesetih minutah tudi zasluženo izvlekli. Bi pa čestital ekipi Krke in jim želim srečo v nadaljevanju sezone.«

Statistika:

MRK  Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 3, Majstorović 5 (2), Grojzdek, Knavs 2, Vukić 2, Stanojević 8, Rašo 1, Nosan 1, Kukman 4, Windischer, Matko.
RK Gorenje: Skok, Taletović, Tajnik 5, Pipp 2, Pajt, Drobež, Kovačič 2, Mlivić, Sokolič 12 (2), Verdinek, Šiško 3, Grmšek, Slatinek Jovičič 6 (1), Mlivić, Predović.
Sedemmetrovke: Krka 4(2), Gorenje 4 (3).
Izključitve: Krka 12, Gorenje 12 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Mladinska ekipa
KlubNekategorizirano