Krka

Mladinci do pomembne zmage nad Slovanom

Ljubitelji rokometa so sinoči v novomeški dvorani Marof lahko uživali v pravi moški rokometni tekmi, kjer je mladinska ekipa na derbiju kroga gostila ljubljansko zasedbo Slovana. Varovanci trenerja Sama Juga so kljub fizični in številčni premoči gostujoče ekipe nudili dober odpor in se na koncu povsem zasluženo veseli novega para točk v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so tekmo dobili s 32:29 (14:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinočnja tekmeca sta si pred obračunom najkakovostnejše mladinske lige delila delila 4. mesto, kar je bila tudi napoved za izjemno težko tekmo. Tihe favorite iz prestolnice, ki si večje prednosti po sicer sila izenačenem dvoboju niso priigrali, so krkaši zlahka sledili, ob polčasu pa se razšli pri rezultatu 14:14. Novomeščani so v drugem delu še nadgradili igro v obrambi in si s hitro, dinamično in kolektivno igro uspeli odlepiti od gostov, tempo pa držali vse do zadnjega piska sodnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Rauh (5 obramb), Muhič (2 obrambi), Kastelec, Pust, Berk, Muhič 4, Škrinjar 3, Ščuka 2, Zajc 11 (5), Strmole 1, Kaplan, Emeršič 7, Pirh 4, Jereb, Pavlin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši imajo po sedemnajstih odigranih tekmah na računu 23 točk, kar jih uvršča visoko v zgornji del razpredelnice. V naslednjem krogu jih čaka gostovanje v Trebnjem.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa