Krka

Ižanci pretrd oreh za SDA

Sinoči je ekipa starejših dečkov A v četrtfinalni skupini A gostila zahtevnega in neugodnega nasprotnika. V dvorani Marof se je odvijal derbi 5. kroga med domačo ekipo MRK KRKA in ekipo ŠD Mokerc- Kig. Gostje so bili tokrat boljši nasprotnik od Novomeščanov, ki so tekmo izgubili s 21:25 ( 7:10).

Novomeščani so se na tekmeca dobro pripravili, vendar so Ižanci že na polovici prvega dela prevzeli pobudo, ter ritem tekme stopnjevali, Krkaši pa so zavoljo napak v napadu izgubljali ključne žoge za priključek, s tem pa mirnejše nadaljevanje srečanja.  Do glavnega odmora so imeli varovanci trenerja Iztoka Adamčiča tri zadetke zaostanka (7:10). V drugem delu tekme so gostje Krkašem povzročali nemalo težav, v končnici pa jim je padla še zbranost, kar so Ižanci izkoristili in vodstvo še povečevali. Krkaši se v ključnih trenutkih tekme niso uspeli pobrati, do konca tekme pa so najvišjo prednost gostov, ki je znašala sedem zadetkov ( 14:21) le nekoliko omilili in tekmo končali pri izidu 21:25.

 

Statistika: Nahtigal, Škufca 2, Rataj, Nemanič 1, Zajc 6, Gros 1, Strmole 2, Urbas, Pirh, Muhič L.5, Lešnjak, Jereb, Udovč 4.

Krkaši, ki po petih odigranih tekmah z dvema porazoma in tremi zmagi na drugem mestu za vodilnimi Ižanci zaostajajo 4 točke, bodo v naslednjem krogu doma gostili zadnjeuvrščeno ekipo RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa