Krka

Krka, Celje, Gorenje in Sviš finalisti pokala Slovenije

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so si drevi v dvorani Brinje v Grosupljem priigrali vstopnico na zaključni turnir pokala Slovenije, potem ko so s 24:26 ( 11:13) premagali drugo ligaško ekipo Rokometnega kluba Grosuplje.

Novomeščani so si vstop v finale zaključnega turnirja, na katerega so se udeležili že drugo leto zapored, priborili težje od pričakovanj. Tekma še zdaleč ni bila lahka, domačini pa so varovance trenerja Mirka Skoko dodobra namučili skozi celotno srečanje in prikazali dober odpor. Čeprav so Novomeščani tekmo začeli dobro in povedli z 0:3, so jim gostitelji vseskozi dihali za ovratnik, do polčasa pa so imeli le dva zadetka zaostanka ( 11:13). Drugi polčas so Krkaši začeli medlo, z nezbranostjo v napadu in slabšo igro v obrambi pa so znova ponudili priložnost Grosupeljčanom, ki so v 39.minuti prvič povedli s 16:15. Minuta odmora je Novomeščane prisilila, da so zaigrali odločneje, popravili igro v obrambi ter tekmo »rešili« šele v 54. minuti, ko so lahko ob štirih zadetkih prednosti že lažje zadihali in imeli zmago v svojih rokah. » Igra, ki smo jo prikazali danes, nam ne more biti v ponos. Morda smo malo preveč podcenjevali nasprotnika, kar se je videlo že kmalu, ko enostavno nismo mogli zadeti. Grosupeljčani so nam bili neprestano za petami, v drugem delu so sicer še poskušali zapretiti, a smo na koncu le uspeli dobiti to tekmo, ki nas pelje v finale pokala«, je tekmo ocenil Grega Okleščen.

Statistika: Pavlin, Rašo L.4, Bevec, Didovič 1, Okleščen 6, Pršina 1, Tomić, Jakše 5, Klemenčič, Plut, Rašo D., Batagelj 2, Papež 4, Kukman 2, Matko 1, Florjančič.

Poleg MRK KRKA bodo na zaključnem turnirju nastopile še ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje in RK Sviš.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki
Ižanci pretrd oreh za SDA