Krka

Deveti krog državnega prvenstva v NLB ligi bo znova prinesel zanimiv obračun med domačo zasedbo Moškega rokometnega kluba Krka in gostitelji, ekipo RD Koper. Med tekmecema sta zgolj dve točki razlike, tokrat v korist Primorcev, ki v letošnji sezoni krmarijo pod vodstvom prekaljenega Veselina Vujovića. Petem ko so se Novomeščani v preteklem krogu kar pošteno opekli v Dobovi in izgubili vodstvo na lestvici so tokrat trdno odločeni, da se znova vrnejo v njim znan zmagovalni ritem.

Pričakovanja pred derbijem kroga je strnil Samo Jug, pomočnik trenerja Mirka Skoka. »Zavedamo se, da v Marof prihaja prvouvrščena ekipa Kopra, ki ima res dobro ekipo z vrhunskimi posamezniki. Mi se pripravljamo na Koper enako kot na vse ostale nasprotnike, je pa seveda poleg taktične priprave zelo pomembno, da se po težkem gostovanju in porazu v Dobovi znova vrnemo tja, kamor sodimo- na sam vrh, saj si to z prikazanim v zadnjem obdobju tudi zaslužimo. Vem in verjamem, da bodo fantje pokazali tisti pravi obraz in naredili vse, da zmaga ostane doma. Ob tej priložnosti pa prav lepo vabim vse navijače, da pridejo in nam pomagajo do nove zmage«.

Dean Dolenc, igralec Kopra 2013:
»Vsako gostovanje je težko, sedaj pa igramo še proti tekmecu, ki si želi vrha. Mislim, da bo ta tekma pravi derbi, izenačena do zadnje minute. Mi bomo seveda igrali na zmago in verjamem v naš uspeh. Proti rokometašem Krke moramo sigurno igrati z manj tehničnimi napakami, ker oni takšne napake hitro kaznujejo. Veliko je elementov igre, ki jih moramo popraviti čimprej. Treniramo dobro in želimo si prenesti te dobre treninge na tekme«.