Krka

 

Po odhodu dolgoletnega kapetana Davida Didoviča je bila vloga kapetana ekipe MRK KRKA zaupana najstarejšemu članu, 28- letnemu Janu Irmanu, ki dres novomeškega prvoligaša nosi že sedem let. »Sem zelo ponosen, hkrati pa se zavedam odgovornosti, ki jo prinaša ta funkcija. Vsekakor moje načelo ostaja isto, na vsaki tekmi mora sleherni igralec pustiti srce na igrišču, saj bo letos liga še bolj izenačena, na tekmah bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Z borbenostjo in pravim pristopom lahko tako v ključnih trenutkih prevesimo tehtnico na svojo stran. Ob tej priložnosti bi se zahvalil ekipi, celotnemu strokovnemu štabu in vodstvu kluba, da mi je bila zaupana vloga kapetana«, o odgovornosti, ki jo je prevzel pravi Irman.

Talenti rokometne šole bodo v veliko pomoč

Celjan, ki si v Novem mestu kruh služi že sedmo sezono, si želi, da gre ekipa ne glede na nasprotnika v vsako tekmo stoodstotno. » Naša vizija za letošnjo sezono je, da gremo ne glede na nasprotnika, vsako tekmo na zmago. Miselnost mora biti vedno takšna, pa čeprav se mogoče kdaj ne bo izšlo. Vsekakor bodo prišli vzponi in padci, a če bo voljni moment pravi in če bo vedno prisotna tista prava želja po zmagi, bodo zagotovo prišli tudi rezultati. Vse pa se začne graditi na treningih in tekmah, vsak dan mora biti fokus na analiziranju in taktični pripravi na nasprotnika, ki nas čaka konec tedna«

 Želimo biti v zlati sredini

Krko je po lanski sezoni zapustilo kar nekaj izkušenih igralcev, k ekipi pa so se priključile tri okrepitve iz drugih klubov. Moštvo trenerja Romana Zarabca pa bodo dopolnjevali številni mladi talenti novomeške rokometne šole, ki na treningih že kažejo, da so iz pravega testa. »Zaenkrat še spoznavamo drug drugega, delo na treningih poteka super. Želim si, kot sem že dejal, da se ne bojimo nobene ekipe in da gremo vsako tekmo na zmago. Trdo delo na treningih in zmagovalna miselnost bosta prinesla rezultate, v to sem prepričan. V rezultatskem smislu si želimo biti še naprej stabilen prvoligaš, realno je pričakovati, da se bomo gibali nekje na sredini lestvice, naredili bomo vse, da bi nam uspel preboj med šest najboljših ekip v Sloveniji.  Dvorana Marof mora postati trdnjava, iz katere nasprotniki težko odnesejo točke. Če bo kemija in miselnost v ekipi prava in če ne bomo imeli težav s poškodbami, sem prepričan, da lahko naredimo dober rezultat« pravi novopečeni kapetan Krke Jan Irman.