Krka

Jesenski del sezone opravili z odliko

Rokometaše Krke po praznikih čaka trdo in zavzeto delo za vstop v drugi del sezone. Po koncu jesenskega dela prvenstva so za splošno javnost, predvsem pa v slovenskih rokometnih krogih pripravili prvovrstno presenečenje, saj na »zimovanje« po trinajstih odigranih tekmah v Ligi NLB odhajajo s pokončno držo in izredno ponosni. Izbrana vrsta trenerja Mirka Skoka bo v drugi del odnesla 16 točk, pogled na prvenstveno lestvico pa kaže, da so Krkaši prvi del sklenili na odličnem 5. mestu.

»Če bi nam na koncu prvega dela prvenstva nekdo rekel, da bomo zbrali 16 točk, niti ne bi verjeli. Bili smo res samozavestni, dobri in verjeli, da lahko igramo z vsako ekipo. Če pogledam rezultate za nazaj, sem za trenutni položaj na lestvici vesel«, ponosno pove kapetan moštva Vladan Lončar. Grenak priokus pa je tik pred prazniki pustil dvoboj v Mariboru. »Imeli smo idealno priložnost vzeti še dve točki, ampak se je zgodilo, kar se je zgodilo. Dosedanje tekme so pokazale, da so presenečenja možna. Če bo ta tekma krojila ali morda usodna za končni rezultat niti ne smemo razmišljati. Gremo v prvenstvo na polno, z jasnim ciljem in željo po še boljšem rezultatu«, pravi Lončar, ki uspeh, ki so ga dosegli po povratku med elito, pripisuje kolektivnemu duhu.

»Če med nami ne bi bilo takšne ekipe, povezanosti, kemije, tudi teh rezultatov ne bi bilo. Če omenim zgolj tekme s Svišem in Dobovo, kjer nam ni šlo najboljše, pa smo na koncu s to kemijo in borbenostjo na koncu zmagali. To nas poleg dobre igre krasi že od prvega skupnega treninga. Takih ekip ni veliko«, o vlogi celotnega kolektiva še pove Lončar.

Rokometaši Krke so se do konca jesenskega dela sezone soočali s številnimi poškodbami. »To je morda malce ohromilo delo na treningih. Pred časom smo zaradi poškodbe izgubili Veljka Stanojevića, na začetku sezone se je poškodoval Blaž Nosan in to je bil za nas kar velik manko, saj ni veliko treniral z nami, posledično se ni imel niti časa dovolj uigrati. Zato srčno upam, da bomo v nadaljevanju sezone kompletni in da se forma dvigne na še višji nivo«, zdravstvene tegobe opiše kapetan Lončar. Fantje bodo do konca tega tedna opravili še nekaj treningov, potem pa jih čaka slabih štirinajst dni božično-novoletnih praznikov.

V domači dvorani Marof se bodo znova zbrali 4. januarja, ko se bodo začeli resneje pripravljati na spomladanski del sezone. Čeprav prva povratna tekma Novomeščane čaka šele v začetku februarja, bodo do takrat odigrali še zaostalo tekmo osmine finala Pokala Slovenije z ekipo RK Velika Nedelja.

Other Articles

Članska ekipaIntervju