Krka

Mladi rokometaši Krke usešno zastopali klubske barve na mednarodnem turnirju v Brćkem

Ta konec tedna se je v Brćkem odvijal že 18. mednarodni rokometni turnir »Lokomotiva 2022«, na katerem so znova sodelovali rokometaši Krke. Tudi tokrat so organizatorji na turnir, ki velja za enega največjih in najkakovostnejših v tem delu Evrope, povabili najboljše ekipe starostnih kategorij letnikov 2010, 2008 in 2006 iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. Krkaši so v močni konkurenci ekip dosegli dobre rezultate- ekipa mlajših dečkov, ki jih je na turnirju vodil trener Kristjan Windischer, se je na koncu zadovoljila z desetim mestom, trener Samo Jug je z ekipo kadetov dosegel sedmo, ekipa starejših dečkov pa je pod vodstvom trenerja Dejana Vujića osvojila četrto mesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izjave rokometašev:

Andraž Kirm, igralec mlajših dečkov. » Bilo je zabavno in lepo. Na tako velikem turnirju sem sodeloval prvič. Zame in za ostale soigralce je bila to lepa izkušnja in komaj čakamo, da se vrnemo«.

Gašper Kaplan, igralec kadetov: » Ne turnirju smo odigrali pet tekem na katerih nismo pokazali vsega kar znamo. Kljub številnim poškodbam, ki so nas pestile, smo turnir odigrali do konca. Velika zahvala pa gre tudi našim navijačem, ki so se v tako velikem številu udeležili turnirja in nas spodbujali«.

Erazem Kovač, igralec starejših dečkov: » Na turnirju v Brčkem smo z ekipo starejših dečkov osvojili četrto mesto. Tekme so bile težke, še posebej v končnici z ekipo Trima Trebnje in RK Sloboda, ki nas je premagala na tekmi za tretje mesto. Borili smo se, a nam ni uspelo. Lahko smo veseli, da smo jo odnesli samo z eno lažjo poškodbo. Sicer pa je bilo vzdušje res zabavno«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mlade rokometaše MRK KRKA je na turnirju znova spremljalo zavidljivo število staršev, ki so bili še dodatna motivacija in podpora na tribunah. MRK KRKA se organizatorju zahvaljuje za izjemno organizacijo dogodka, predvsem pa gostoljubje, ki so ga bili deležni vsi udeleženci turnirja.

 

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaIntervju