Krka

Jug: Na fante sem izredno ponosen

S tekmovalnim delom so letošnjo rokometno sezono sklenili tudi mladinci. Ekipa, ki je vodil trener Samo Jug, je v 1. državni mladinski ligi štela 14 ekip, Novomeščani so odigrali skupaj 26 tekem in zasedli končno 8. mesto v državi.

»Lahko rečem, da smo imeli dokaj turbolentno sezono. Skozi vse leto smo se ubadali s poškodbami in boleznimi nosilcev igre, tako da so odgovornost na svoja ramena prevzeli mlajši igralci, ki so nalogo opravili dobro. Poudariti moram, da smo bili v ligi najmlajše moštvo. Z identično ekipo bomo tudi nadaljevali v prihodnji sezoni, iz te generacije se poslavlja le vratar Vili Nosan, zaradi dolgotrajne poškodbe pa je rokometno pot sklenil tudi Vid Rajh. Sicer pa sem na fante izredno ponosen in verjamem, da bomo borbenost in kolektivni duh v prihodnje še nadgradili. Vesel sem tudi za nekaj posameznikov, ki so se s svojim delom in garanjem na treningih in tekmah izkazali in bili opaženi. Tukaj imam v mislih predvsem Luko Mihiča in Naceta Zajca, ki sta stalna člana moške kadetske reprezentance ter vratarja Žana Rauha, ki barve kluba zastopa v mladinski reprezentanci«, pravi trener Jug.

Kljub že zaključeni sezoni pa ekipa še vedno pridno trenira in se pripravlja na novo poglavje- sezono 2022/23 kjer krkaši računaju na boljšo uvrstitev.

 

»Pomembno je, da smo stabilni klub v eliti, verjamem pa, da bo naš trud poplačan tudi s kakšno žlahtno kovino«, z optimizmom v prihodnost zre Jug.

Za mladinsko ekipo so nastopali: Žan Rauh, Vili Nosan, Martin Muhič, Matic Muhič, Žan Nahtigal, Aljaž Strmole, Patrick Tisovec, Sebastjan Vidmar, Luka Udovč, Vid Rajh, Nace Zajc, Urh Emeršič, Anže Pirh, Luka Muhič, Leon Škrinjar, Aljoša Urbas, Luka Kokalj, Gašper Rataj, Vojislav Vukić, Alen Jereb, Jaka Berk.

Other Articles

Starejši dečki
Starejši dečki