Krka

Kadeti do prve zmage v sezoni

V športni dvorani Marof so kadeti odigrali uvodne tekmo kvalifikacij za vstop v 1. kadetsko ligo. Novomeščani pod vodstvom trenerja Sama Juga so v 1. krogu gostili tekmeca iz ŠRD Škofljica in se pred številnim občinstvom veselili prvega para točk. Tekma se je končala z rezultatom 28:21 (15:11).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so tekmo začeli v krču, kar so gostje izkoristili in povedli s tremi goli prednosti (1:4), začetniške treme pa so se hitro otresli in že čez dobrih pet minut zaostanek izničili in povedli s 7:6. Prvo večjo prednost štirih zadetkov so si Novomeščani zavoljo odlične igre v obrambi priigrali v 23. minuti (12:9) ter jo do glavnega odmora še oplemenitili. Na odmor je Krka odšla s štirimi goli prednosti ( 15:11). V enakem ritmu, kot so končali prvi polčas, so krkaši nadaljevali tudi v drugem delu. Gostiteljem so vsilili oster tempo igre in z domiselnim napadom ter čvrsto igro v obrambi prednost še povečevali, na koncu pa se veselili prvega para točk. Končni rezultat tekme je bil 28:21.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nik Bartolj, vratar MRK KRKA: » Z zmago sem zelo zadovoljen. Imeli smo težkega nasprotnika, a smo po slabšem začetku nadaljevali z dobro igro v obrambi in naredili dovolj veliko razliko, ki je bila na koncu dovolj za prvi par točk.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Kastelec, Pust 1, Krbanjević, Butala 6, Cesar 2, Zajc 4, Kaplan 6, Progar 3, Kastelic 1, Bartolj, Rangus, Kovač E.3, Kovač G., Resnik 1, Fifolt, Tratar 1.

Kadetska ekipa bo naslednjo tekmo odigrala z ekipo ŠRD Radovljica.

Other Articles

Članska ekipaLiga NLB
Mladinska ekipa