Krka

Mladinci prvenstvo začeli z visoko zmago

Mladinska ekipa je pred domačim občinstvom  odigrala prvo tekmo v letošnji 1. mladinski državni ligi. V uvodnem krogu so gostili ekipo RK FRANKSTAHL Radovljica in si na račun vpisali prvi par točk. Krkaši so goste premagali, bilo je  37:26 (21:12).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko motivirani Novomeščani tekme niso začeli po svojih željah. Do 7. minute prvega dela so bili z gosti rezultatsko izenačeni, nato pa so zaigrali bistveno bolje in dokazali, da so za razred bolj kakovosten nasprotnik. Do glavnega odmora so se varovanci trenerja Sama Juga povsem razigrali in s prednostjo devetih golov zaključili prvi del srečanja (21:12). Obiskovalci so tudi v nadaljevanju spremljali odlično igro Krke, ki je na krilih Naceta Zajca in Luke Muhiča krojila razplet tekme, ki so jo na koncu zanesljivo dobili s 37:26. » Mislim, da smo dobro uigrani, pa tudi v obrambi smo odigrali zelo dobro. Pokazali smo, da smo iz pravega testa. Čeprav smo na trenutke malo popustili, smo si potem nabrali dovolj prednosti in na koncu zanesljivo zmagali. Gremo tekmo po tekmo sproščeno, z našim stilom igre in želimo si, da še izboljšamo rezultat iz lanske sezone«, je po tekmi povedal Luka Muhič.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na današnji tekmi so ob visoki prednosti skozi celotno tekmo priložnost dobili tudi kadeti, ki so izpolnili vsa pričakovanja in dokazali, da lahko povsem enakovredno parirajo izkušenejšim in starejšim nasprotnikom.

Statistika: MRK KRKA: Drnovšek (5 obramb), Muhič (6 obramb), Nahtigal (3 obrambe), Pust, Muhič 8, Škrinjar 4, Ščuka 2, Butala 1 (1), Cesar 2, Zajc 9 (1), Strmole 4, Zajc, Kaplan 4, Kastelic 1, Pavlin 2,
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA: Halačević (1 obramba), Selan (8 obramb), Kolar 4, Seretin 8 (2), Arsov 2, Naglič 2, Jungher 1, Sajovic 1, Škrjanc 3, Vovčak, Mur 5, Meglič.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedemmetrovke: MRK KRKA 2 (2), RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 3 (2)
Izključitve: MRK KRKA 10 minut, RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 6 minut

Mladince v naslednjem krogu čaka ekipa ekipa Celja Pivovarne Laško, tekma bo danes teden v domači dvorani Marof.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti do prve zmage v sezoni
Kadetska ekipaZanimivost