Krka

Ekipa kadetov je včeraj popoldne odigrala 4. krog v četrtfinalni skupini A in se iz gostovanja na Kodeljevem vrnila z novo zmago.

Novomeščani, ki v omenjeni skupini še niso bili poraženi, so v prvem delu srečanja odigrali precej rezervirano in naredili nekaj nepotrebnih napak, ki so jih gostitelji izkoristili in v pred koncem prvega dela že vodili za tri zadetke (14:11). Varovanci trenerja Robija Cvikla so do odmora uspeli zaostanek nekoliko zmanjšati ( 17:15). Nove taktične zamisli trenerja so se v drugem polčasu obrestovale, saj so Krkaši hitro nadoknadili zaostanek in z premišljeno igro v napadu ter čvrsto obrambo preprečili domačinom, da bi se razigrali. Krkaši so v nadaljevanju odigrali bistveno bolje, do konca tekme pa so si priigrali sedem zadetkov prednosti. Končni rezultat tekme na Kodeljevem je bil 25:32 ( 17:15).

Statistika: Rajh 5, Filipovič 3, Berk, Nosan, Muhič R.4, Rauh, Kokalj 4, Emeršič 4, Luštek, Luzar 6, Vidmar 5, Tisovec 1.

Kadeti imajo do naslednje tekme mesec dni premora. Desetega marca se v dvorani Marof obeta derbi kroga med vodilno Krko in drugo uvrščeno ekipo ŠD mokerc-Kig.