Krka

SDA na Kodeljevem slavili tretjo zaporedno zmago

Ekipa starejših dečkov A je uspešno zastopala klubske barve, potem ko se je z gostovanja na Kodeljevem vrnila z novo zmago. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so namreč slavili tretjo zmago v četrtfinalni skupini A, kjer so bili z rezultatom 31:29 (16:12) boljši od gostiteljev, ekipe RD LL Grosist Slovan.

Gledalci so lahko spremljali zelo napeto in zanimivo rokometno predstavo obeh ekip, kjer so na koncu zasluženo slavili Novomeščani, ki so si po današnji zmagi na račun vpisali nov par točk. Tekma je bila izenačena vse do 13. minute prvega dela, potem pa so vse niti igre prevzeli razpoloženi Krkaši in si do odmora že priigrali štiri zadetke prednosti (12:16). Prednost so z dobro igro v obrambi in strpno igro v napadu ohranjali tudi v drugem polčasu, a vse do 48. minute, ko so se domačini Krki približali na vsega gol zaostanka. Z mirno, predvsem pa kolektivno igro so Novomeščani do konca tekme gostitelje varno držali na razdalji dveh zadetkov in s prav tako prednostjo na koncu tudi slavili tretjo zaporedno zmago v četrtfinalni skupini A.

Statistika: Muhič Ma., Nahtigal, Rajh, Škufca 1, Rataj 4, Zajc 4, Strmole 3, Muhič L.11, Lešnjak, Jereb 1, Udovč 7.

SDA imajo sedaj enomesečni tekmovalni premor, v začetku marca pa se v dvorani Marof obeta derbi z vrha lestvice med Krko in Mokercem.

Other Articles

Starejši dečki
Kadetska ekipa