Krka

Kadeti na zadnji domači tekmi suvereno premagali Gorenje Velenje

Včeraj zvečer je ekipa kadetov pod vodstvom trenerja Roberta Cvikla v domači dvorani odigrala prvo finalno tekmo v razvrstitvi od 4. do 6. mesta. Novomeščani so gostili ekipo RK Gorenje Velenje in tekmo dobili s 30:26 (15:12).

Krkaši so v tekmo krenili odločno ter že od uvodnih minut narekovali oster tekmo igre. Velenjčanom niso dovolili, da bio prihajali do lahkih zadetkov, čeprav je bilo na tekmi na obeh straneh opaziti kar nekaj napak, a so Krkaši s homogeno igro v obrambi in napadu dokazali, da so boljši nasprotnik. Ob polčasu so vodili za tri zadetke, v nadaljevanju pa gostom povzročali nemalo preglavic, saj jim nikakor ni uspelo zajeziti naleta Novomeščanov, ki so blesteli predvsem v igri v obrambi, v napadu pa na krilih izjemnega Luke Muhiča, ki je dosegel 13 zadetkov, pa ohranjali prednost treh, štirih zadetkov. Ob koncu je prevladala zbranost na strani Krke, ki je le še zmago oddaljena od končnega 4. mesta v prvenstvu.

Varovance trenerja Roberta Cvikla namreč do zaključka sezone čaka le še tekma v gosteh pri ekipi RK Kronos. V primeru zmage si bodo tako kadeti priigrali končno 4. mesto v državi.

Statistika: Muhič Ma., Nahtigal, Rajh, Muhič l. 13, Udovč 3, Rataj 2, Nemanič, Škrinjar 2, Zajc, Strmole 3, Urbas, Pirh 2, Pavlin, Jereb 5.

Other Articles

Starejši dečki