Krka

Kadeti po dramatični končnici morali priznati premoč Ižancem

V novomeški športni dvorani Marof je ekipa kadetov odigrala zaostalo tekmo prvega kroga v četrtfinalni skupini A, kjer so varovanci trenerja Roberta Cvikla gostili ekipo ŠD Mokerc-KIG. V dramatičnem zaključku srečanja so morali Krkaši priznati premoč gostov, tekma se je končala z 31:33 (14:16).

Po slabši igri v prvem polčasu, ko so Krkaši v 12. minuti za gosti že zaostajali za pet zadetkov (5:10), so v nadaljevanju strnili vrste v obrambi in bili bolj natančni pri strelih na gol. Do glavnega odmora so zaostanek zmanjšali in se motivirani vrnili na parket, kjer pa so lahko gledalci v drugem delu spremljali izredno kakovostno predstavo obeh ekip, ki so jo Novomeščani začinili v zaključku tekme, ko so po zadetku Urha Emeršiča v 41. minuti izenačili na 21:21, v naslednjem napadu pa je za prvo vodstvo Krkašev poskrbel Rok Muhič, ki je bil strelsko razpoložen tudi v samem zaključku srečanja, ki se kljub borbeni in dramatični končnici ni končala po žejah Krkašev. Tekmo so Novomeščani izgubili z rezultatom 31:33.

Patrik Tisovec, MRK KRKA:” V tekmo smo vstopili zelo motivirano. Na začetku nam je obramba malo pešala, vendar smo to nadoknadili v napadu. V drugem polčasu pa smo na koncu izgubili nekaj ključnih žog kar nas je stalo zmage. Zelo velika borba in požrtvovalnost je bila na obeh straneh. Z ekipo imamo še kar nekaj dela da popravimo obrambo , saj je ta ključna. Na koncu smo bili malce razočarani saj nam je do zmage zmanjkalo zelo malo”.

Rok Muhič, MRK KRKA:« Na tekmi smo se borili, vendar na trenutke nismo bili zbrani v obrambi. Lahko bi bilo bolje. V tem delu sezone smo malce raztreseni. V nadaljevanju sezone pa bomo zbrali svoje misli in na parketu pokazali vse svoje znanje in borbenost. Upam, da bomo dokazali, da spadamo med najboljše ekipe v Sloveniji. Kljub porazu sem ponosen na svoje soigralce, ki so me spodbujali skozi celo tekmo in se veselili vsakega zadetka in obrambe vratarjev«.

Statistika: Rauh, Muhič Ma., Berk 3, Muhič R.9, Muhič Mat., Nemanič, Škrinjar 2, Zajc 5, Strmole, Kokalj 1, Emeršič 4, Urbas, Vidmar 1, Tisovec 6, Udovč.

Kadeti so z dvema točkama na predzadnjem mestu skupine, prihodnji mesec pa se bodo na povratni tekmi na Igu skušali današnjemu nasprotniku oddolžiti za današnji poraz.

 

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa