Krka

Krka še naprej ohranja niz neporaženosti, tokratna žrtev Izola

Rokometaši novomeške Krke so drevi v 19. krogu lige NLB pred domačim občinstvom gostili primorsko zasedbo RD Butan Plin Izola in tekmo dobili s 34:30 (16:14). Varovanci trenerja Romana Zarabca so tako podaljšali niz neporaženosti, medtem pa so Izolani še naprej prikovani na dnu lestvice. Krkaši se tako še naprej krčevito borijo in nabirajo prepotrebne točke za uvrstitev v ligo za prvaka, do konca rednega dela in odgovora, kje bodo farmacevti nadaljevali sezono, pa ostajajo še tri ligaške preizkušnje.

Varovanci domačega trenerja Romana Zarabca so na nocojšnji tekmi  pričakovano ukanili zadnje uvrščene Izolane, njihov odpor pa so zlomili šele v drugi polovici dvoboja. V prvem delu srečanja so izbranci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča kljubovali favoriziranim Krkašem in se jim povsem dostojno upirali. Ob polčasu so zaostajali le za dva zadetka (14:16), v drugem pa niso mogli slediti pospešenemu ritmu Krkašev, ki so v 42. minuti povedli za šest zadetkov (25:19). Gostje so pet minut kasneje prepolovili zaostanek (23:26), v ključnih trenutki dvoboja pa so bili znova boljšiNovomeščani, ki so vse do zadnjega sodniškega žvižga ohranili trezne glave, kakovost, zadostno mero borbenosti ter zbranosti.

Izjave po tekmi:

Andraž Kete, MRK KRKA: » Danes je  bilo najbolj pomembno, da osvojimo obe točki. Umetniški vtis ni bil pomemben, nismo ga niti pustili. Na srečo smo bili dovolj kvalitetni, da smo na koncu pošteno dobili ti dve točki, ki smo si jih zelo želeli. Sedaj smo se malo odlepili iz spodnjega dela lestvice, oziroma smo šli v neko zlato sredino z zalogo točk. Gremo naprej v naslednjo tekmo. Poskušali bomo dobro trenirati čez teden, popravit neke napake, ki se nam pojavljajo in danes teden znova poskušat osvojit točko ali dve v Dobovi«.

Matjaž Brumen, RD Izola: » V prvem polčasu smo naredili nekaj napak in dopustili Krki, da se je odlepila za dva, tri zadetke. Sem razočaran, saj nam nikakor ne uspe tekma, kjer bi sestavili dober rezultat. Na koncu pa povsem realen rezultat, saj je bilo preveč napak in relativno slaba obramba v drugem polčasu«.

Pri Krkaših je bil najbolj učinkovit Andraž Kete, ki je dosegel kar 12 zadetkov, enega manj je za gostujočo dosegle Urh-Jakob Poberaj. Novomeška zasedba bo danes teden gostovala v Dobovi, izolska pa bo gostila mariborski Branik.

Statistika:

MRK Krka: Brajer, Urbič, Avsec 4, Pršina, Hvastija, Bevec 3, Irman 2, Jakše 7, Plut, Klemenčič, Rašo 1, Batagelj 3, Kukman 2, Windischer, Matko, Kete 12 (4).
RD Butan plin Izola: Logar, Hušić, Jurič, Gačević 1, Brumen 2 (1), Poberaj 11 (2), Božič, Petrović 4, Gašperšič, Novak, Miklavec, Alessio, Beganović 2, Zorič Stepančič 5, Nikolić 4, Čolić 1.
Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Butan plin Izola 4 (3).
Izključitve: Krka 12, Butan plin Izola 8 minut.
Rdeči karton: /.

 

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa