Krka

Današnjo tekmo 1. kroga kvalifikacij prve kadetske lige v skupini F, so varovanci trenerja Roberta Cvikla uvodoma odigrali v gosteh pri ekipi RK Maribor Branik in vknjižili prvo in hkrati zelo pomembno zmago za uvrstitev v prvo kadetsko ligo, kamor se uvrstita po dva najboljša predstavnika v kvalifikacijskih skupinah. Novomeščani so gostitelje premagali z rezultatom 38:25 ( 22:13).

Krkaši so prvi del tekme začeli nekoliko rezervirano, saj so se s Štajerci vse do 22. minute prvega polčasa izmenjavali v vodstvu, potem pa so stopili na plin in z delnim izidom 8:0 na polčas odšli s prednostjo devetih zadetkov. Gostitelji tempa krkašev v nadaljevanju niso sledili, prednost so Novomeščani uspeli zadržati in jo do konca tekme zavoljo dobrim in organiziranim napadom ter z veliko gibanja v obrambi, še oplemenititi. Prvih točk v novi sezoni se je z ekipo razveselil tudi Nace Zajc, ki veselja nad prvo zmago ni skrival. » Pred to tekmo smo veliko trenirali in pilili našo formo, ki jo bomo z naslednjimi tekmami le še stopnjevali. Tekme res nismo začeli po naših željah, a se je na koncu vse izšlo tako, da smo zasluženo zmagali in v tem duhu si želimo nadaljevati sezono«.

Statistika: Zajc 7, Škrinjar 7, Muhič L. 6, Udovč 5, Škufca 4, Pirh 2, Reba 2, Nemanič 1, Gros 1, Strmole 1, Muhič Ž.1, Rataj 1, Nahtigal, Medle, Pavlin, Muhič M.

Drugi kroga kvalifikacij v skupini F bodo Novomeščani danes teden odigrali v gosteh, njihov nasprotnik bo ekipa RK Dol TKI Hrastnik.