Krka

Krkaše pokopale lastne napake

Rokometaši Krke so v 2.krogu lige NLB gostovali v Škofji Loki, kjer pa so srečanje proti gostiteljem, RD Urbanscape Loka izgubili. Tekmeca sta se razšla pri rezultatu 28:22 (11:12).

Novomeščanom, ki so pred tekmo delovali izredno suvereno in prepričani, da se v Novo mesto vrnejo s prvimi letošnjimi točkami, se namera ni uresničila. Potem ko so danes teden praznih rok ostali pred domačim občinstvom, so se iz prvega gostovanja v sezoni niso vrnili zadovoljni. Varovanci trenerja Romana Zarabca so sicer uvodne minute odigrali dobro in na trenutke v prvem polčasu že vodili za dva zadetka, ob polčasu pa na odmor odšli pri 11:12.

Do 38. minute drugega polčasa je bila tekma povsem odprta (15:15), nato pa so gostitelji naredili delni izid 3:0 in v 42. minuti povedli z 18:15. Novomeščani so bili do v 52. minute bolj ali manj enakovredni (21:20), v končnici dvoboja pa so pokazali številne slabosti, kar so gostitelji znali izkoristiti in dokaj zanesljivo zmagali.

Pri gostiteljih je bil z devetimi zadetki najuspešnejši Aljaž Jesenko, ki je po mnenju trenerjev postal tudi najboljši igralec srečanja, pri Novomeščanih pa je zadetek manj vknjižil Jaka Jakše.

Izjave po tekmi:

Robert Beguš, trener Loke: » Za nas je bila to zelo težka tekma, saj smo praktično zaostajali cel prvi polčas. Ves teden smo imeli neke težave s poškodbami, a nam je kljub temu uspelo v zadnji četrtini tekme uveljaviti našo igro in na koncu smo zasluženo zmagali«.

Roman Zarabec,trener MRK KRKA: » Čestital bi Loki za zmago. Enostavno imamo preveč zgrešenih čistih strelov, preveč slabih podaj, v ključnih trenutkih pa pade koncentracija. Nasprotnik je na teh naših napakah hitro naredil razliko, kar se je zgodilo tudi na prejšnji tekmi. Nimamo prave zrelosti, tistega zmagovalnega naboja. Kaj naj rečem, potrebno bo prevetriti glave«.

Statistika:

RD Urbanscape Loka: G. Dolenc, Juričan, Gartner, A. Dolenc, Jamnik 2, M. Jesenko, U. Pipp 6, Mali 5, Jeseničnik, M. Pipp 1, Bergant 1, A. Jesenko 9 (2), Čopić, Nikolić, Klemenčič 3, Šilc.
MRK Krka: Pavlin, Bevec 2,  Avsec Jernej 3, Filipović, Majstorović,  Avsec Jaka 1, Hvastija, Irman 1, Jakše 8 (1), Rajh, Klemenčič 2, Rašo, Batagelj, Brajer, Radović, Kukman 5 (3).
Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 2 (2), Krka 4 (4). Izključitve: Urbanscape Loka 14, Krka 10 minut.
Rdeča kartona: Rašo (18.), A. Dolenc (34.).

Rokometaši Krke bodo danes teden potrebovali pomoč s tribun, saj bodo v 3.kolu 1.SRL gostili ekipo MRD Dobova.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti sezono začeli z zmago
Mladinska ekipa