Krka

Kadeti v Bihaću pometli s konkurenco

Novomeški mladi športniki, ki so se ta konec tedna udeležili Iger prijateljstva na Unsko-Sanskem kantonu v Bihaču, so v skupni kategoriji prepričljivo osvojili prvo mesto. Po treh letih, ko so skupni naslov osvajali športniki iz Primorko goranske županije iz Reke, je to že deveta skupna zmaga Novomeščanov na dosedanjih sedemnajstih igrah.

Zmage se je razveselila tudi ekipa kadetov Moškega rokometnega kluba Krka, za katero so nastopili: Žan Rauh, Alen Jereb, Rok Muhič, Nace Zajc, Luka Muhič, Luka Kokalj, Jaka Berk, Luka Udovč, Matic Muhič, Patrik Tisovec, Sebastjan Vidmar in Urh Emeršič, fante sta vodila trenerja Robert Cvikl in Samo Jug.

Sicer pa so tekmovanja potekala v Bihaču, Cazinu in Bužimu v odlični organizaciji športne zveze Unsko Sanskega kantona.

Skoraj 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije je tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu. Novomeški športniki so v skupni kategoriji zbrali 33 točk, Primorsko goranska županija na drugem mestu je zbrala 24 točk, tretje mesto je osvojila ekipa Unsko Sanskega kantona, četrto pa Furlanija Julijska krajina iz Italije.

Naslednje, že osemnajste »Igre prijateljstva« bodo prihodnje leto v Italiji.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa
Krkaši na krvodajalski akciji