Krka

Zarabec prestal krst in Krkaše popeljal do prve zmage v sezoni

Rokometaši novomeške Krke so drevi pred domačim občinstvom odprli novo rokometno sezono v ligi NLB in v sami končnici  odpravili tekmeca iz štajerske prestolnice. Varovanci trenerja Romana Zarabca so z rezultatom 27:25 (11:11) tako preskočili prvo oviro v nadaljevanju državnega prvenstva in z zmago le še potrdili dobro delo iz pripravljalnega obdobja.

Kratek povzetek tekme 1. kroga lige NLB:

Domači rokometaši so tekmo po pričakovanjih začeli nekoliko v krču, do polovice prvega dela je bila prisotna nervoza, kar so vijoličasti izkoristili in povedli s 3:0, a je Krkina barka kmalu zaplula v čiste in mirnejše vode ter sledila ostremu tempu Maribora. Do polčasa, kjer si nobena ekipa ni priborila prednosti, je igra več ali manj potekala v izenačenem duhu, na odmor sta moštvi odšli poravnani pri rezultatu 11:11.

Podobno kot v prvem delu, so varovanci domačega trenerja Romana Zarabca tekmo začeli z nekaj nezbranosti, kar je Štajerce le še podžgalo, saj so drugi del tekme začeli na podoben način kot v prvem delu- s tremi zadetki naskoka pred Krko, ki ni našla rešitve za razpoloženega Jerebia. Da se tekma »lomi«, je začutil tudi domači trener Zarabec, ki je svojim varovancev podal še nekaj koristnih napotkov, kar se je pokazalo za odlično potezo, saj so Krkaši le strnili svoje vrste in zaigrali bolje, prednost vijoličastih pa je iz minute v minuto kopnela. V odločilnih trenutkih, ko se je tehtnica le nagnila v korist domače izbrane vrste, sta bila uspešna oba novinca Andraž Kete in Jan Gorela, svoj velik doprinos h končni zmagi pa je doprinesel tudi vratar Žiga Urbič, ki je v zadnjih, odločilnih minutah ubranil dve sedemmetrovki in bil po tekmi zasluženo izbran za najboljšega igralca.

Izjave po tekmi:

Jan Irman, MRK KRKA: » Kot je normalno za prvo tekmo, je bilo prisotne nekaj živčnosti, saj se je videlo, da smo se na začetku še malo lovili, potem pa je igra stekla. Začeli smo igrati tako, kot smo se pred tekmo tudi dogovorili. Med drugim je pogovor nanesel tudi na to, da nam drugega, kot dve točki, ne pride v poštev in mislim, da smo zasluženo zmagali in da je v ospredje prišla naša borbenost in neverjetna energija«.

Žiga Urbič, MRK KRKA: » Vesel sem zmage. S prepričanjem, da smo zmagovalci, smo šli tudi v današnjo tekmo. Kar se prvega polčasa tiče mislim, da smo obrambo in napad odigrali dokaj trezno, potem se je v drugem polčasu zgodil padec, ki sem ga sam osebno pričakoval. Mi take tekme potrebujemo, saj bomo le tako gradili našo igro, da bomo zdržali tempo vseh šestdeset minut. Na koncu smo, kot ekipa, res zasluženo zmagali. Nekaj sem k tej zmagi dodal sam, nekaj igralci in kar je najbolj pomembno- točke so ostale doma«.

Rokometaši Krke bodo danes teden gostovali pri velenjskem RK Gorenje, tekma bo izjemoma odigrana v dvorani v Slovenj Gradcu ( ob 17.00).

Liga NLB, 1. krog:

Sobota, 7. septembra, (Športna dvorana Marof, Novo mesto):

MRK KRKA:.Bevec, Avsec, Pršina, Hvastija, Irman 3, Jakše 4, Gorela 8, Klemenčič, Rašo 1, Batagelj 1, Brajer, Kukman 1, Windischer, Matko 1, Kete 8, Urbič. Trener: Roman Zarabec

RK Maribor Branik: Kljun 2, Planinšek, Zugan 2, Kocjančič, Sok 4, Hočevar 1, Jerenec 1, Miličević 1, Velkavrh 3, Ranevski 1, Budja 2, Jerebie 6, Ferjan, Sivka 2. Trener: Marko Šibila

Other Articles

Članska ekipaIzjave
Izjava pred tekmo Krka- Maribor
Kadetska ekipaZanimivost