Krka

Dopoldne je ekipa kadetov odigrala tekmo 12. kroga v 1. kadetski ligi. Varovanci trenerja Roberta Cvikla so v dvorani Marof gostili vrstnike ŠD Mokerc- Kig, tekmeca sta se razšla z delitvijo točk. Končni rezultat je bil 25:25 (13:11).

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so po zadnjih nekaj neuspešnih predstavah tokrat pred domačim občinstvom iztržili točko, trenutno so v omenjenem delu prvenstva na 9. mestu s petimi točkami. Tekma je minila v znamenju izenačenega dvoboja. Gostitelji so tekmo začeli bolje, krkaši pa so se začetniške treme otresli ob koncu prvega dela, ko so z dobro obrambo potek igre speljali na svoj mlin in na polčas odšli z dvema goloma prednosti ( 13:11). V nadaljevanju tekme so lahko obiskovalci  uživali ob ogledu izenačene predstave obeh ekip, saj si nobena ni priigrala večje prednosti. Tik ob koncu srečanja so imeli Novomeščani veliko priložnost za zmago, a je gostujoči vratar z obranjeno sedemmetrovko preprečil slavje Krki.

Statistika: Drnovšek, Kastelec, Pust 2, Palka, Smolič 1, Derganc 10, Golob 3, Butala 2, Cesar, Zajc 2, Progar, Kaplan 2, Kastelic, Bartolj, Pavlin, Ščuka 3.

Kadeti se v sredo, 23. februarja, podajajo na gostovanje v Celje, kjer bodo odigrali zaostalo tekmo 4. kroga v 1. kadetski ligi.