Krka

Med osem najboljših tudi Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so bili znova uspešni. Potem ko so minulo soboto na ligaški tekmi prišli do pomembne zmage proti ekipi iz Krškega, so tokrat v tekmi 1/8 finala pokala Slovenije suvereno, s 23:31 (10:16) premagali tekmeca RK Dol TKI Hrastnik in se uvrstili med osem najboljših ekip v tem delu tekmovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so drevi z odliko opravili test pred sobotno ligaško preizkušnjo, kjer se bosta današnja nasprotnika v 16. Krogu 1. B DRL pomerila še za prvenstvene točke. Varovanci trenerja Mirka Skoka so Hrastničanom skozi celotno tekmo povzročali nemalo težav, saj tempu igre niso sledili, krkaši pa so si hitro ustvarili zajetno prednost in jo zadržali vse do glavnega odmora (10:16). S podobno predstavo so Novomeščani nadaljevali tudi v drugem polčasu, kjer pa so prednost iz prvega dela še oplemenitili in na koncu zasluženo zmagali. Tekma se je končala z osmimi goli prednosti v korist Krke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blaž Ernestl, igralec MRK KRKA: “ Vedeli smo, da si dve tekmi sledita v razmahu treh dni in poskušali smo se maksimalno pripraviti in skoncentrirati, da ne bi bilo kakšnih nepotrebnih presenečenj. Vemo, česa smo sposobni in to moramo dokazati še v soboto, skratka, ponoviti isto partijo in v tekmo kreniti brez podcenjeva in še enkrat zmagati”.

Statistika:

RK DOL TKI HRASTNIK: Žibert (3 obrambe), Štamic (7 obramb), Šubaj, Brilej, Brilej, Zobarič 3, Gerjovič 2, Moljk 4, Zupanc 1, Blagotinšek 3, Simončič 8, Veršovnik, Hohnjec 1, Potočnik 1,
MRK KRKA: Rauh, Nosan (1 obramba), Brajer (7 obramb), Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović 9, Grojzdek 1, Ernestl 8 (4), Knavs 2, Klemenčič 2, Vukić 3, Lončar, Kukman 2, Windischer 2,

Sedemmetrovke: RK DOL TKI HRASTNIK 3 (0), MRK KRKA 4 (4)
Izključitve: RK DOL TKI HRASTNIK 4 minut, MRK KRKA 0 minut

V soboto, 19. februarja bodo farmavevti v dvorani Dolanka v Hrastniku odigrali še tekmo 16. krogra v 1.B državni ligi.

Other Articles

Mladinska ekipa
Kadetska ekipa