Krka

Kadeti v končnici strli odpor Hrastničanov in zabeležili peto zaporedno zmago

Nedeljsko športno dopoldne so s predzadnjo tekmo kvalifikacij za vstop v 1. kadetsko ligo v skupini F v domači dvorani Marof začeli kadeti, ki so gostili ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Novomeščani so si zmago zagotovili v končnici, tekma se je končala s 37:30 (16:16).  

Novomeščani so si v gosteh pri današnjem nasprotniku v 2. krogu zagotovili visoko zmago (44:25). Tudi današnje srečanje so odprli odlično, povedli s 3:0, a so gostje hitro izničili zaostanek in v 10. minuti prvič povedli z golom prednosti (4:5). Varovanci trenerja Robija Cvikla so nato nekajkrat izenačili in minuto pred glavnim odmorom povedli na 16:15, vodstva pa do prvega polčasa niso uspeli zadržati, saj so Hrastničani izid znova poravnali na 16:16. Krkaši so v drugem delu naredili nekaj nepotrebnih napak in gostom dovolili, da so s hitrimi protinapadi prihajali do lahkih zadetkov in znova prišli do prednosti dveh zadetkov. Tekma, ki je bila za gledalce izredno zanimiva in atraktivna, se je v končnici odvijala povsem po željah Krkašev, ki so vodstvo Hrastnika izničili in zaigrali podjetneje. Do konca dvoboja so se kadeti izkazali v vseh prvinah igre in gostom prizadejali tretji poraz v tej sezoni, medtem ko Novomeščani tudi po petem, predzadnjem krogu v tej skupini ostajajo na vodilnem mestu s stoodstotnim izkupičkom točk. Končni rezultat tekme je bil 37:30.

»Začetek ravno ni bil obetaven, saj glave niso bile prave. Večji del srečanja smo odigrali medlo, razbranili njihovega vratarja in jim dovolili, da so se razigrali. V zaključku tekme pa smo se zbrali in vsilili našo igro, kar je bilo dovolj za preobrat in novo zmago«, je po tekmi povedal levi zunanji Martin Škufca.

Statistika: Nahtigal, Medle 1, Škufca 2, Rataj 2, Đukić, Reba, Škrinjar 3, Zajc 3, Gros 1, Strmole 6, Urbas 0, Pirh 3, Pavlin, Muhič L. 11, Jereb, Udovč 5.

Kadeti so si vstop v 1. kadetsko ligo praktično že zagotovili, do tam pa jih čaka še zadnja tekma z ekipo Sviša iz Ivančne Gorice.

Other Articles

Članska ekipa
Ribničani nadigrali Krko
Starejši dečki