Krka

Kadeti z granitno obrambo do prepričljive zmage

Ekipa kadetov je popoldne odigrala tekmo 2. kroga kvalifikacijske skupine E in se vnovič veselila visoke zmage. Tokrat so gostovali pri ekipi RK Frankstahl Radovljica, ki so jo Novomeščani premagali s 36:23 (20:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so tekmo začeli odločno in gostiteljem že kmalu pobegnili na varno razdaljo petih zadetkov (8:13), ter v ostrem tempu nadaljevali vse do polčasa, ki so ga sklenili s šetimi goli prednosti. Trener Samo Jug je imel tokrat izjemno razpoložene igralce, ki so z granitno obrambo preprečevali lahke zadetke domačinov, ki so se na koncu morali sprijazniti z visokim porazom. Kljub temu, da so krkaši v štirih dneh odigrali štiri tekme ( dve v soboto in eno v nedeljo v sklopu Iger prijateljstva), se jim pretirana utrujenost ni poznala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kot je po koncu tekme povedal najboljši igralec tekme Jan Pust ( 8 zadetkov), se bodo morali v naslednjih treh dneh nekoliko regenerirati, saj se že ta petek odpravljajo na še eno pomembno gostovanje v boju za vstop v 1. kadetsko ligo. Njihov gostitelj bo  ekipa RD Herz Šmartno.

Statistika: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA: Šolar Kelih (5 obramb), Mali (1 obramba), Cvek, Ostronič 1, Repinc Zupančič, Pivk, Kolar 2, Povalej 4, Šifrar 2, Keše 3 (1), Meglič 7, Sukič, Pagon, Aljančič 1, Radanović 3,
MRK KRKA: Bartolj (6 obramb), Rangus (9 obramb), Kastelec, Pust 8, Krbanjević, Butala 5, Cesar 1, Zajc 5, Kaplan 7 (2), Progar 3, Kastelic 2, Kovač 3 (1), Kovač, Resnik 1, Rus 1 (1),

Sedemmetrovke: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 1 (1), MRK KRKA 5 (4)
Izključitve: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 10 minut, MRK KRKA 8 minut

 

Other Articles

Kadetska ekipaZanimivost
Kadetska ekipa