Krka

V kvalifikacijski tekmi za vstop v 1. kadetsko ligo skupine E so rokometaši Krke  odigrali tekmo 3. kroga. Njihov gostitelj je bila ekipa RD Herz Šmartno. Trenutno vodilni Novomeščani so na derbiju kroga v dvorani Pungrt v Šmartnem iztržili neodločen rezultat, bilo je 33:33 (18:17).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so po besedah trenerja Sama Juga odigrali eno najslabših tekem v letošnji sezoni. Po dokaj dobrem začetku, ko so v 10. minuti prvega dela vodili s +3 ( 5:8), so po zapravljenih stoodstotnih strelih domačinom dovolili, da so zaostenek izničili in ob polčasu povedli, na glavni odmor pa odšli z golom prednosti 18:17. Krkašem tokrat igra v obrambi ni stekla, v napadu pa so tudi v nadaljevanju naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so gostitelji izkoristili in z delnim izzidom 4-0 povedli (28:24), a se krkaši niso zlahka predali. V napeti in neodločeni končnici so odigrali odgovorneje, a je za kaj več kot remi zmanjkalo časa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: RD HERZ ŠMARTNO: Kos, Kotar (12 obramb), Grbec 2, Prelogar, Peterlin, Zupan 2, Elsner 2, Kogovšek, Verbovšek 9 (1), Lupše, Hauptman 2, Rozina 12 (1), Sirk, Bučar 4, Rozina,
MRK KRKA: Bartolj (1 obramba), Rangus (5 obramb), Kastelec 1, Pust 5, Butala 9 (2), Cesar 1, Zajc 6, Kaplan 7 (4), Progar 2, Kastelic 1, Kovač 1, Kovač, Resnik, Tratar.

Sedemmetrovke: RD HERZ ŠMARTNO 3 (2), MRK KRKA 8 (6)
Izključitve: RD HERZ ŠMARTNO 8 minut, MRK KRKA 10 minut

Krkaši imajo po treh odigranih krogih trenutno pet točk in so še vedno vodilna ekipa v skupini. Naslednji krog bodo znova odigrali v gosteh, tokrat gre za  prvo povratno tekmo z ekipo ŠRD Škofljica.