Krka

Kadeti zadali prvi poraz Izolanom

V novomeški dvorani Marof je ekipa kadetov odigrala uvodno tekmo v polfinalni skupini A in na kolena položila še neporaženo ekipo RD BUTAN plin IZOLA, ki je iz četrtfinalnega dela tekmovanja prenesla največ točk. Varovanci trenerja Robija Cvikla so pred številnimi gledalci tako dodobra  izkoristili prednost domačega parketa in zabeležili prvi par točk, tekma se je končala s 21:18 ( 10:9).

Primorci so današnjo sila razburljivo tekmo odprli bolje in Krkašem že od uvodnih minut vsilili oster tempo igre. Gostje, ki so do prve polovice prvega polčasa Krkaše držali na varni razdalji treh zadetkov, so po nekaj napakah prednost izgubili, saj so Novomeščani zaostanek nadoknadili in v 20. minuti rezultat postavili v začetni položaj (5:5) in do polčasa odigrani zbrano, ter na glavni odmor odšli s prednostjo enega zadetka ( 10:9).

Nadaljevanje srečanja je ponudilo izredno izenačeno in nervozno igro, nobena od ekip pa si občutnejše prednosti ni uspela priboriti. Zmagovalca današnjega obračuna je odločila še napeta končnica, ki so jo Krkaši uspeli dobiti zavoljo granitne obrambe, velik delež k zmagi pa je prispeval tudi vratar Vili Nosan. Končni rezultat srečanja je bil 21:18.

Statistika: Rauh, Rajh 6, Filipovič 1, Berk, Nosan, Muhič R.1, Muhič Ma., Knap, Kokalj, Emeršič 8, Luštek 2, Vidmar 1, Tisovec.

Tudi naslednjo tekmo bodo kadeti odigrali doma, naslednji nasprotnik, ki prihaja v dvorano Marof je ekipa ŠD Škofljica pekarna Pečjak-RK Sviš.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipaKlub