Krka

Oslabljeni Krkaši se iz Kopra vračajo z novim parom točk

Začetek današnjega 19. kola 1. mladinske lige  med zadnjeuvrščenim Koprom in četrtouvrščeno Krko ni obetal, saj so Novomeščani tekmo začeli slabo, njihovo nervozo pa so v uvodnih minutah hitro izkoristili gostitelji, ki so v 6. minuti prvega dela povedli s 6:1. Hiter in oster tempo so narekovali tudi v nadaljevanju, a so varovanci trenerja Sama Juga na polovici prvega dela srečanja Koprčanom, vrnili z delnim izidom 5-0, ter do polčasa tekmecem vsilili svojo igro in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti ( 10:12).

Novomeščani, ki so v Koper odšli kadrovsko oslabljeni, so po besedah trenerja Juga v nadaljevanju odigrali slabše v napadu, manjkali pa so tudi streli iz zunanjih položajev. V sami končnici so Novomeščani le uspeli izkoristiti napake gostiteljev in tekmo uspešno pripeljali h koncu. Končni rezultat tekme v dvorani Bonifika je bil 25:27.

»V Tekmo nismo vstopili suvereno, a smo skozi čas nadgradili igro in v napeti končnici se nam je le uspelo odcepiti od Koperčanov in dobiti 2 novi točki«, je po koncu tekme povedal Jure Klobčar, ki je tokrat prispeval tri zadetke.

Trenutno stanje na lestvici v 1. mladinski ligi:

Statistika: Pavlin, Avsec 4, Novak, Jaklič 1, Klemenčič, Plut 1, Srebrnjak 2, Klobučar 3, Jakše 2, Bačar 2, Windischer 4, Hvastija 7, Menger 1.

Krkaše do konca sezone čakajo še štiri tekme (zaostala s Trimom) in sicer bodo doma gostili Slovan in Gorenje, v zadnjem krogu pa odhajajo na gostovanje v Celje.

Other Articles

Mlajši dečki
Kadetska ekipa