Krka

Kadeti znova med elito

Včeraj popoldne se je v domači dvorani Marof odigral še zadnji krog kvalifikacijske skupine E za vstop v 1. Državno kadetsko ligo. Novomeščani so se v 6. Krogu pomerili s tekmecem iz Šmartna, na koncu pa sta si ekipi po dramatičnem zaključku točki razdelili. Tekma se je končala s 33:33 (19:18).

Novomeščani so si že po štirih odigranih krogih zagotovili napredovanje in brez poraza zaključili kvalifikacijski del tekmovanja, po letu dni igranja v nižjem kakovostnem rangu pa bodo letos znova zaigrali v najkakovostnejši kadetski ligi.

Včerajšnje srečanje dveh še neporaženih ekip pa je dalo slutiti, da bo tekma izenačena, kar se je na koncu tudi izkazalo. Krkaši so imeli večino tekme pod nadzorom, v končnici pa so malenkost popustili v obrambi. Gostje so nezbranost Krke izkoristili in v odločilnih trenutkih uspeli zaostanek nadoknaditi, tik pred zaključkom izenačenega srečanja pa krkaši niso uspeli povesti, tako da sta si ekipi priigrali vsaka po eno točko, bilo je 33:33. Vodilna Krka ima pred ekipo iz Šmartnega točko prednosti, Novomeščani bodo v nadaljevanje tekmovanja tako odnesli dve točki.

MRK KRKA: Bartolj (6 obramb), Rangus (8 obramb), Kastelec 1, Pust 5, Kanc, Krbanjević, Butala 4, Cesar 2, Zajc 14, Kaplan 5 (4), Progar 1, Kastelic, Kovač 1, Kovač, Resnik,
RD HERZ ŠMARTNO: Kotar (11 obramb), Grbec 4, Prelogar, Peterlin, Zupan 1, Elsner 1, Kogovšek 4, Verbovšek 7, Lupše, Hauptman 1, Rozina 10 (3), Sirk, Bučar 5, Rozina,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 4 (4), RD HERZ ŠMARTNO 3 (3)
Izključitve: MRK KRKA 8 minut, RD HERZ ŠMARTNO 6 minut

Poleg Krke in Šmartnega bodo v  letošnji 1. kadetski ligi nastopile še ekipe iz Ribnice, Krškega, Celja, Grosuplja, Trebnjega, Ivančne Gorice, Sevnice, Velenja, Slovenj Gradca in ekipa DRŠ Sebastjana Soviča.

Other Articles

Članska ekipaEHF Pokal
Mladinska ekipa