Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so na povratni tekmi 2. kroga evropskega pokala na zgodovinski tekmi pred svojim občinstvom  še drugič premagali ekipo Viljandi iz Estonije ter tekmo dobili s 33:25 (13:11).

Novomeščani so temelje za napredovanje postavili že pred tednom dni v Estoniji po zanesljivi zmagi z devetimi goli (32:23). Na današnji povratni tekmi pa so imeli v prvem polčasu nekaj težav z Estonci, v nadaljevanju srečanja pa so le strli njihov odpor in se  na krilih številnih navijačev povsem zasluženo uvrstili v naslednji krog.

Varovanci domačega trenerja Mirka Skoka so tekmo odprli z vodstvom 6:3, nato pa zaigrali malce zmedeno in tekmecem dovolili, da so izenačili na 7:7. Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, krkaši pa so tik pred odhodom na veliki odmor povedli s 13:10.Druga polovica tekme je minila v absolutnem znamenju Novomeščanov, ki so bili v vseh elementih igre za razred boljši od tekmecev z Baltika, v svojem premiernem nastopu na mednarodni sceni pa so si tudi zasluženo izborili napredovanje v 3. krog.

V novomeški ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Marko Majstorović z osmimi in Gašper Horvat s šestimi goli, medtem ko je vratar Jure Blaževič zbral 12 obramb, svojih prvih zadetkov na evropski sceni pa se je razveselil še Matic Derganc, sicer prvo leto član mladinske ekipe.

Izjave po tekmi:

Marko Majstorović, igralec MRK KRKA: » Lahko povem, da so občutki izjemni, ko igraš prvo domačo evropsko tekmo pred domačo publiko v domači dvorani. Zbralo se je veliko število ljudi in verjamem, da takih tekem ne bomo pozabili, prevevajo nas posebni občutki. Smo pa seveda pričakovali zmago tudi na drugi tekmi, kjer smo znova dokazali svojo kakovost. Čestitam tudi tekmecu za prikazano, mi pa se veselimo novega žreba in nadaljevanja evropske poti.«

Hendrik Koks, igralec Viljandi HC ( EST) : » Po dveh porazih na tej evropski preizkušnji nismo razočarani. Za nas je to le dodatna in lepa izkušnja. Moram priznati, da se v Sloveniji igra res odličen rokomet in bilo nam je v veliko zadovoljstvo igrati proti tako kakovostni ekipi, kot je Krka, ki se je zasluženo uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Želimo jim veliko sreče.«

Statistika: Dvorana Marof, sodnika: Rauchs in Linster (oba Luksemburg).
MRK Krka: Rauh 1, Blaževič, Bradeško, Avsec 3, Majstorović 8 (1), Vukić 2 (2), Stanojević 3, Zajc 4, Nikolić 2, Brajer, Lavrič, Kukman 2, Matko, Derganc 2 (1), Horvat 6.
Viljandi: Ots, Parik, A. Pertelson 3, Koovit 2, Drogin 2, M. Varik 3, Koks 5 (1), Maasalu 3, Braun 2, Ots 1, Basarab 2, Liinsoo, J. Varik, J. Pertelson 1, Voika 1.
Sedemmetrovke: Krka 4 (4), Viljandi 1 (1).
Izključitve: Krka 8, Viljandi 8 minut.
Rdeči karton: /.

Novomeščane prihodnji teden čakata dve ligaški preizkušnji- v sredo se bodo v 7. krogu Lige NLB pomerili z MRK Ljubljana, v soboto pa jih čaka