Krka

Kadetska reprezentanca je nastope na EP sklenila na 11. mestu

Včeraj se je v prestonici Črne gore sklenilo evropsko rokometno prvenstvo za rokometaše do 18. let. Med udeleženci šestnajstih najboljših ekip stare celine se je tekmovanja udeležila tudi reprezentanca Slovenije, kjer sta nastopila tudi dva krkina rokometaša Nace Zajc in Luka Muhič. Slovenska kadetska reprezentanca je pod vodstvom trenerja Sandija Markla osvojila končno 11. mesto, kar pa je še bolj pomembno, so si s zagotovo priigrali vozovnico na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Hrvaškem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nad organizacijo tekmovanja sta bila navdušena oba, malce manj nad končnim izplenom.  “Evropsko prvenstvo je za nami. Kljub temu, da smo skupinski del začeli slabo, smo v nadaljevanju proti Franciji in Ferskim otokom pobrali pomembne točke, ki so nas ponesle v boj od 9. do 12. mesta. Na predzadnji tekmi nam je sreča pri 7-metrovkah obrnila hrbet in so nas Islandci premagali za gol. Na zadnji tekmi smo imeli nekaj težav s poškodbami, a smo vztrajno le zlomili odpor Črnogorcev. Tako smo prvenstvo zaključili na 11. mestu. Ni nam ravno uspelo po pričakovanjih, a po slabšem začetku je glavno to, da smo si izborili nastop na naslednjem svetovnem in evropskem prvenstvu. Za mano je ena lepa zgodba in ogromna izkušnja”, je pot, na zanj prvem velikem tekmovanju, orisal  Nace Zajc.

Tudi Luka Muhič je nad izkušnjo, ki jo je doživljal zadnje dni na prvenstvu v Črni gori, izjemno ponosen.  “Kljub slabšemu začetku  glede na zastavljene cilje, se iz prvenstva vračamo ponosni in z dvignjenimi glavami. Že v prvem delu smo namreč dokazali, da smo lahko trn v peti vsaki reprezentanci. V drugem delu pa smo to z dvema zmagama in neodločenim rezultatom proti Franciji le potrdili in si zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto. Iz prvenstva se vračam z obilico novih izkušenj in že strmim k prihodnjim izivom”, je še povedal Muhič, ki se z ostalo ekipo v domovimo vrne jutri.

Po prihodu v Slovenijo si bosta fanta privoščila kak dan počitka, nato pa začela s pripravami na novo sezono tudi na klubskem nivoju.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa