Krka

Končnica pripadala Gorenju, Krkaši ostajajo na 5. mestu

Ekipa kadetov je v 13. krogu v polfinalni skupini B gostila drugo uvrščeno ekipo RK Gorenje Velenje in zabeležila peti poraz v omenjeni skupini. Tekmo so Novomeščani izgubili z rezultatom 24:27 ( 12:13).

Tekma med Krko in Gorenjem je pričakovano potekala v izenačenem duhu in s številnimi izključitvami na domači strani. Obe ekipi sta se skozi celotno tekmo izmenjavali v vodstvu, v sami končnici pa se je tekma razpletla v korist gostov, ki so imeli ob koncu srečanja več športne sreče. Kljub temu so se Krkaši dobro upirali favoriziranim Velenjčanom, ki veljajo za kandidata za letošnji naslov državnega prvaka. Novomeščani so tekmo odigrali dobro, ob polčasu zaostajali le za zadetek, v drugem polčasu pa v napeti končnici po izenačenju na 23:23 niso našli rešitve za razpoložene goste, ki so do zmage prišli šele v napeti končnici.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 3, Rajh 5, Filipovič, Majstorovič, Jakše 3, Nosan, Jaklič 1, Knap, Lazarevič, Srebrnjak 3, Klobučar 1, Kastelic, Luštek, Luzar 6, Gazvoda.

Pred koncem polfinalnega dela bodo kadeti odigrali še zaostali tekmi z ekipo RK Brežice in RK Celje Pivovarna Laško, skupino pa bodo sklenili z gostovanjem na Ptuju.

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa