Krka

Mladinska ekipa MRK KRKA je sinoči v dvorani Marof odigrala zadnjo domačo tekmo, kjer je gostila ekipo RK Gorenje iz Velenja. Obe točki so iz Novega mesta odnesli Velenjčani, tekma se je končala s 24: 33 ( 15:14).

Za Novomeščane bi bil po sinočnji predzadnji tekmi sezone v 1. mladinski ligi na mestu pregovor- dober začetek, slabši konec, saj so v prvem polčasu dodobra namučili Velenjčane, ki po včerajšnji zmagi ostajajo vodilna ekipa. Gostje so imeli v prvih 30. minutah veliko dela, saj so se Krkaši dobro upirali in z granitno obrambo ter dobro igro v napadu do polčasa priigrali minimalno prednost, ki pa jo v nadaljevanju srečanja niso uspeli zadržati. Pobudo so v drugem delu prevzeli Velenjčani, ki so si zavoljo slabe Krkine realizacije hitro naredili dovolj prednosti in jo do konca tekme le še povečevali.

Za Krko so igrali: Pavlin, Kovačič, Kukman 7, Novak 1, Bačar, Matko 6, Udovč 1, Šmuc, Klemenčič 2, Rašo 1, Windischer 3, Hvastija 1, Menger 2.

Varovanci trenerja Sama Juga bodo zadnjo tekmo odigrali v gosteh pri ekipi Trima, neglede na rezultat omenjenega srečanja pa bodo sezono 2017/18 zaključili na 7. mestu.