Krka

Korošci Krkašem zadali nov poraz

Ekipa starejših dečkov B je odigrala četrto tekmo v četrfinalni skupini C in doživela tretji poraz v omenjeni skupini. Tokrat se jim je zmaga izmuznila na gostovanju na Koroškem, kjer so bili od Krke boljši gostitelji, ekipa RK Slovenj Gradec 2011. Tekma se je končala v prid domačinov, bilo je 29:20 ( 17:11).

Novomeščani so tekmo začeli slabše od pričakovanj in že na polovici prvega polčasa zaostajali za pet zadetkov ( 10:5), do odmora pa trener Iztok Adamčič ni našel rešitve za razpoložene Korošce, ki so do polčasa še stopnjevali svojo igro in Krkašem povzročali nemalo težav v napadu, pa tudi igra v obrambi je bila slabša kot na preteklih srečanjih. Zaostanka šestih zadetkov Novomeščani tudi v drugem polčasu niso uspeli zmanjšati, padec v igri so dodobra izkoristili gostitelji, ki so do konca tekme z rutinirano igro povsem ohromili Novomeščane in na koncu zasluženo slavili svojo prvo zmago v skupini.

Statistika: Rajh, Krašovec 1, Škufca 11, Derganc 1, Đukić, Reba 6, Movern, Pirh 1, Pavlin, Ščuka.

Ekipa SDB po štirih tekmah trenutno zaseda zadnje, 4. mesto v skupini. Po enomesečnem premoru pa bodo doma gostili vodilno ekipo, RK Gorenje Velenje.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki