Krka

Krka in Sviš v dramatični končnici do remija

Rokometaši novomeške Krke so drevi v 7. krogu NLB lige v končnici za obstanek v domači dvorani Marof gostili ivanški Sviš. Tekmeca, ki sta se danes teden udarila v polfinalu pokala Slovenije sta si nocoj v dramatičnem zaključku srečanja točki razdelili. Tekma se je končala s 31:31 (14:15).

Krkaši so tokrat z oslabljeno kadrovsko zasedbo prikazali povsem drugačno igro kot pred tednom dni, ko so v polfinalu pokala Slovenije zanesljivo premagali današnjega tekmeca. V prvem delu so gledalci lahko uživali v izenačenem srečanju, občutnejšo prednost pa si do polčasa ni zagotovila nobena od ekip, čeprav so bili gostje za odtenek bolj razpoloženi od Novomeščanov, ki so na glavni odmor odšli z zaostankom enega zadetka ( 14:15). Krkaši so v nadaljevanju naredili nekaj tehničnih napak, kar so gostje s hitrimi zadetki kaznovali, ter v 38. minuti z dvema zaporednima zadetkoma Luke Zafrana povedli s + 2 ( 17:19, 18:20). Krkašev to ni uspavalo, saj so že v naslednjih dveh napadih zaostanek izničili in po zadetku Jana Bevca povedli, ter imeli vse  do 57. minute igro v svojih rokah. V napeti končnici in po vodstvu Sviša s 30:31 je za izenačenje na 31:31 poskrbel Dino Rašo, gostom, ki so imeli priložnost celo za zmago, pa je slavje prekrižala dobra Krkina obramba prav v zadnjih petih sekundah tekme.

Pri Krki je bil z osmimi zadetki najbolj razpoložen Klemen Matko, najboljši strelec srečanja pa je bil igralec Sviš-a, Luka Zafran, ki je dosegel deset zadetkov.

Dino Rašo, MRK KRKA : ” Videlo se je, da smo še nekoliko utrujeni od tekem, ki smo jih igrali minuli konec tedna na pokalu, poznale pa so se tudi poškodbe igralcev, ki so bili glavni akterji na pokalu. Tudi tokrat je bila tekma napeta, bi pa kljub temu pohvalil vse igralce za prikazano. Na koncu smo si točke razdelili, lahko pa bi iztržili več, a moramo biti tudi s tem zadovoljni”.

Domen Košir, RK Sviš: ” Tekma je bila zelo izenačena. Skozi celotno tekmo smo se izmenjavali v vodstvu, žal pa smo na koncu zapravili zadnji napad za zmago. Mislim, da je delitev točk povsem poštena”. 

 Statistika:

MRK KRKA: Pavlin, Brajer, Bevec 4, Didovič 4, Okleščen 5, Pršina 2, Jakše 3, Plut 1, Rašo D. 2, Avsec, Kukman 1, Windischer, Matko 8, Florjančič 1.

RK Sviš: Tekavec 1, Knez 1, Zafran 10, Fink 1, Tekavčič 1, Stopar 3, Škorc, Košir Ma.4, Pintar 1, Struna, Kuntnar 1, Krabonja 1, Željko 2, Vencelj, Košir D.4, Vidmar 1.

Izključitve:

Krka 4. minute; Sviš 6. minut

Sedemmetrovke: Krka 12 (9), Sviš 4 (3)

Rokometaše Krke že v naslednjem tednu čakata dve ligaški preizkušnji; v sredo, 22. maja, gostujejo v Hrastniku, na zadnji domači tekmi v sezoni ( petek, 24.5) pa jih doma čaka ekipa RK Jeruzalem iz Ormoža. Rokometno sezono 2018/19 bodo varovanci trenerja Roberta Cvikla v 10. krogu končnice za obstanek sklenili v Trebnjem pri ekipi Trima.

 

Other Articles

Članska ekipa
Mlajši dečki