Krka

Rokometaši Krke so drevi v domači dvorani odigrali srečanje v 1/8 finala pokala Slovenije, kjer so gostili trebanjsko zasedbo RK Trimo. Potem ko so konec tedna v ligaškem obračunu 14. kroga NLB lige v gosteh remizirali, so tokrat tekmo prepričljivo in zasluženo slavili in se tako uvrstili med najboljših osem ekip. Rezultat tekme med Krko in Trimom je bil 30:21 (17:9) .

Ekipa Krke, ki je danes nastopila brez poškodovanega Grege Okleščna, je po izenačenju v 10. minuti prvega dela pri izidu 5:5 tempo igre le še stopnjevala in se tudi po zaslugi odlično razpoloženega vratarja Tomića gostom do odmora oddaljila na osem zadetkov prednosti. Drugi polčas je bil domala preslikava prvega, saj so varovanci trenerja Mirka Skoka z odlično igro v obrambi uspeli Trebanjce zadržati na varni razdalji, največ so vodili za enajst zadetkov, in se po izteku igralnega časa zasluženo veselili zmage, ki jih je popeljala v nadaljevanje tekmovanja, med najboljših osem ekip. Žreb parov ¼ finala pokala Slovenije bo opravljen februarja prihodnje leto, prav takrat pa se bo za prvoligaše začel tudi spomladanski del sezone.

Izjave po tekmi:

Aleksandar Tomić, MRK KRKA : » Mislim, da smo danes odigrali najboljšo igro v obrambi v tej sezoni. Zmage smo si zelo želeli, kar se je videlo tudi na parketu. Vesel sem, da smo naredili lepo razliko v golih, na ta račun so minutažo dobili tudi tisti igralci, ki sicer dobijo bolj malo priložnosti. Naredili smo lep rezultat in čestitam soigralcem za zmago in uvrstitev med najboljših osem ekip v pokalu«.

 Tobias Cvetko, RK Trimo: » Mogoče je bilo danes čutiti nekaj utrujenosti po sobotni tekmi, a se na to ne smemo izgovarjati. V to tekmo nismo šli stoodstotno, kar se je tudi hitro poznalo, saj so krkaši hitro povedli in bili celotno tekmo boljši. Preprosto so si želeli več in to tudi pokazali. Seveda smo razočarani, najprej moramo vsak pri sebi razčistiti, kako naprej, potem pa s čisto glavo v nadaljevanje sezone«.

MRK KRKA: Rašo L.4, Bevec, Didovič 5, Pršina, Tomić, Irman 3, Jakše 7, Udovč, Rašo D., Papež 6, Brajer, Matko 1, Ban 4, Klobčar.

RK Trimo: Cvetko 3, Djurdjevič, Florjančič 2, Horžen 2, Hasić, Skol 1, Kotar Mat. 1, Sikošek Pelko 3, Kotar Ma. 2, Udovič, Sašek 4