Krka

Krka podaljšala zmagoviti niz

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka odigrali tekmo 5. kroga v 1. B SRL, kjer so gostili ekipo RD Rudar Trbovlje. Krkaši so pred domačim občinstvom brez večjih težav osvojili nov par točk, s tem pa podaljšali zmagoviti niz, saj so slavili tretjo zaporedno zmago. Tekmo so dobili s 37:31 (19:13).

Novomeščani, ki so veljali za nespornega favorita, so tekmo odigrali kakovostno in potrdili, da sodijo v sam vrh omenjene lige. Kljub temu, da so varovanci trenerja Mirka Skoka vodili od prve do zadnje minute, pa je bilo sredi prvega polčasa, ko so Krkaši imeli že šest zadetkov prednosti (10:4) zaznati rahel padec v igri. Gostje so z delnim izidom 0:4 zaostanek zmanjšali na 10:8, a bojazni za preobrat ni bilo. Na glavni odmor so Novomeščani odšli s prednostjo šestih golov (19:13), ter si s tem zagotovili mirnejše nadaljevanje. Zmaga Krkašev tudi v drugem polčasu ni bila ogrožena, ekipa Rudarja se je kljub zaostanku korektno borila, ni pa mogla zaustaviti naleta najboljšega strelca tekme Uroša Knavsa, ki je bil s trinajstimi zadetki znova najuspešnejši posameznik Krke, saj je po današnji tekmi krepko, s 50 zadetki, prevzel tudi vodstvo najboljšega strelca v 1. B ligi. Krkaši so do izteka igralnega časa izkoristili daljšo klop in izkušnje, ter si na koncu na račun vpisali novi dve točki.

Danes teden bodo rokometaši Krke odigrali še eno domačo tekmo, v goste prihaja ekipa RD Alples Železniki.

Izjave po tekmi:

Žiga Bradeško, MRK KRKA:

“V uvodnih minutah smo dobro kontrolirali tekmeca ter se držali navodil trenerja. Nato smo nekoliko padli v igri, bilo je premalo koncentracije, a smo goste kljub temu držali na varni razdalji petih do osmih zadetkih vse do konca tekme.”

Jaka Keše, trener RD Rudar:

“Danes smo prišli k izrazitemu favoritu in menim, da ima tudi najbolj kakovostno ekipo v ligi. Borili smo se po najboljših močeh, želeli smo se predstaviti v najboljši luči, kar je s tako mlado ekipo proti takemu nasprotniku zelo težko. Mislim, da smo vseeno z borbeno igro in tudi kakšno idejo s to mlado ekipo kar lepo parirali Krki.”

Statistika: MRK KRKA: Rauh, Nosan (2 obrambi), Brajer (10 obramb), Bradeško, Avsec 5, Grojzdek, Ernestl 1, Knavs 13 (1), Klemenčič 3, Vukić 3, Rašo, Lončar 4, Emeršič, Kukman 6 (3), Windischer 1, Matko 1,
RD RUDAR: Pistotnik (1 obramba), Žibert (8 obramb), Omahen, Božič, Strehar 8, Aletić, Pintar, Urdih 1, Markošek, Kocijančič 6, Kocijančič 5, Setnikar 3, Jager 4 (2), Deković 4 (2), Oblak.

Sedemmetrovke: MRK KRKA 6 (4), RD RUDAR 5 (4)
Izključitve: MRK KRKA 8 minut, RD RUDAR 6 minut

 

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa