Krka

Kadeti po štirih tekmah na odličnem drugem mestu

V novomeški dvorani Marof je bila dopoldne odigrana tekma kadetov, ki so v 4.krogu kvalifikacijske lige D za vstop v 1. kadetsko ligo gostili vrstnike iz RK Moškanjci- Gorišnica. Rokometaši pod vodstvom trenerja Roberta Cvikla so tudi na prvi povratni tekmi srečanje zanesljivo dobili z desetimi zadetki prednosti. Končni rezultat tekme je bil 31:21 (18:10).

Čeprav so kadeti sredi tega tedna že odigrali zaostalo srečanje s Sevnico, pretirane utrujenosti niso občutili. Tudi današnjo tekmo so po besedah trenerja Cvikla odigrali korektno tako v napadu kot obrambi in že ob koncu prvega polčasa določili zmagovalca, saj so imeli pred gosti osem golov prednosti (18:10). Z zavzeto igro in odlično rokometno predstavo so Novomeščani blesteli tudi v drugem delu, ko so srečanje zanesljivo, s prednostjo desetih zadetkov pripeljali h koncu.

Statistika: Drnovšek, Rajh, Smolič 5, Derganc 4, Golob 3, Janežič 1, Gros 2, Kaplan 2, Pirh 3, Bartolj, Pavlin, Ščuka 9, Blažič 2.

Novomeščani so po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini D na trenutnem 2. mestu razpredelnice. V naslednjem krogu Krkaši odhajajo na gostovanje k ekipi Sevnice. Tekma bo danes teden v tamkajšnji športni dvorani.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa