Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v 1/16 finala pokala Slovenije gostovali v Šmartnem pri ekipi RD Herz Šmartno in si z visoko zmago priigrali napredovanje v tem delu tekmovanja. Gostitelje so varovanci trenerja Mirka Skoka premagali 20:39 ( 11:22).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekma v dvorani Pungrt se je začela povsem po željah Novomeščanov, ki so že v uvodnih minutah srečanja povsem zasenčili domačine. Na polovici prvega polčasa so krkaši s hitro igro in razpoloženimi posamezniki imeli že deset golov prednosti ( 4:14), do polčasa pa ohranjali prednost in ga končali pri rezultatu 11:22. Daljša klop in kakovost krkine ekipe se je pokazala tudi v drugem delu pokalne tekme. Gostitelji so neuspešno lovili zaostanek, na drugi strani pa so farmacevti s pridom kaznovali vsako napako Šmarčanov, ki so na koncu morali športno priznati premoč Krki. Novomeščani so si tako z visoko zmago, s + 19  priigrali napredovanje v 1/8 finala pokala Slovenije. » S hitrim tempom igre in čvrsto obrambo smo si že na začetku tekme priigrali dovolj prednosti za mirnejše nadaljevanje. V začetku drugega dela smo malce padli v igri, a se tudi hitro zbrali in rutinirano tekmo z visoko prednostjo pripeljali do konca. Današnjo tekmo lahko jemljemo kot pripravo na sobotno tekmo z ekipo iz Dobove. Verjamemo, da tekma ne bo lahka, ampak se nadejamo novih dveh ligaških točk », je po tekmi povedal Marko Majstorovič.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika:

RD HERZ ŠMARTNO: Sadar (2 obrambi), Muratovič, Kukovica (3 obrambe), Škrabanja 2, Stanič 2, Gradišek, Rozina 3, Ostrež 3, Zupan, Jerina, Jerina 2, Močnik 3, Avsec 5,
MRK KRKA: Brajer (8 obramb), Blaževič 1 (7 obramb), Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović 4 (1), Grojzdek, Knavs 10 (3), Vukić 3, Stanojević 3, Rašo 6, Lončar 6, Nosan 3, Kukman 1, Matko,

Sedemmetrovke: RD HERZ ŠMARTNO 2 (0), MRK KRKA 4 (4)
Izključitve: RD HERZ ŠMARTNO 2 minut, MRK KRKA 2 minut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekipo Krke že v soboto čaka nova ligaška preizkušnja. V 8. krogu najelitnejšega tekmovanja v SRL bodo v domači dvorani Marof gostili ekipo RK Dobova.