Krka

Krkaši do suverene zmage proti Dobovi

Rokometaši Krke so pred domačim občinstvom v 8. krogu NLB lige gostili posavskega prvoligaša, ekipo MRD Dobova in se z zmago s 35:28 ( 15:14) vrnili v zmagovalne tirnice, Dobovčani pa so zabeležili drugi zaporedni poraz. Posavci so imeli v uvodnih 18 minutah niti tekme v svojih rokah, vodili so tudi za tri gole, v 19. minuti pa so Novomeščani prvič povedli (9:8). Odpora gostov do konca prvega polčasa niso mogli streti, jim pa je to uspelo v drugem delu tekme, kjer so pokazali izjemno igro v obrambi, ki je bila ključ do uspeha in pomembnega para točk. Do 48. minute so si priigrali prednost 29:21, le-to pa so do konca tekme znali zadržati in se veselili četrte zmage v letošnji sezoni.

Strelsko najbolj razpoložena sta bila Jernej Papež pri Krki in Marko Sintič pri Dobovi, oba sta dosegla po devet golov.Krko danes teden čaka gostovanje v Kopru, naslednja domača tekma pa bo v sredo, 14. novembra, ko varovance trenerja Mirka Skoka čaka zahteven nasprotnik. V Novo mesto prihaja ekipa Celja Pivovarne Laško.

Izjave po tekmi:

 

Jaka Jakše, MRK KRKA: » Tako, kot že nekaj tekem zapored, smo tudi danes tekmo začeli zelo medlo. V prvem delu smo po njihovem naletu le uspeli izenačiti in ga dobili z minimalno prednostjo. V nadaljevanju pa je bila ključ do zmage naša igra v obrambi, ki je bila po mojem mnenju na nivoju in le s tako igro smo uspeli pobegniti Dobovi in se na koncu veselili zelo pomembnega para točk«.

Marko Sintič, MRD Dobova: » Res je, da smo začeli tekmo izredno dobro in po odličnem polčasu nam je potem v nadaljevanju tekme Krka delala nemalo preglavic. Videlo se je, da so se na parket vrnili poškodovani igralci, kar je še dodatno motiviralo celotno ekipo, ki je tekmo v svoj prid spreobrnila v drugem delu, nam pa so žal za kaj več pošle moči«.

Statistika:

MRK Krka: L. Rašo 5 (4), Bevec, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 1, Papež 9 (1), Kukman 2, Matko 1, Imperl, Florjančič 1.
MRD Dobova: Dular 2, Markušić 4 (2), Leben, Kučič 3, Polutnik, Humek, Bura 2, Majić 2, Jazbec, Zavodnik, Krnc 1, Šušnjara, Sintič 9 (2), Hotko 1, Novak 2.
Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Dobova 5 (4).
Izključitve: Krka 10, Dobova 8 minut.

Rdeč karton: Irman (51.).

 

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa