Krka

Krkaši drugi del prvenstva začeli z zelo pomembno zmago

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po sedmih tednih premora zaradi evropskega prvenstva v rokometu na Slovaškem in Madžarskem, drevi v dvorani Kraška odigrali uvodno tekmo spomladanskega dela sezone 2021/22. V 14. krogu so gostovali pri ekipi RD Butan plin Izola, s katero so si Novomeščani z 18. točkami delili 2. mesto na prvenstveni lestvici. V napeti in izenačeni končnici so Novomeščani osvojili pomembni točki in se veselili desete zaporedne zmage v sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 20:21 (12:13).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na današnjo tekmo so se varovanci trenerja Mirka Skoka pripravljali doberšen del priprav. Uvodne minute so minile v izenačenem dvoboju, se je pa na obeh straneh poznala nervoza, ki so jo krkaši kmalu prebrodili. V 6. minuti so po zadetku Uroša Knavsa prvič povedli z 2:4, pet minut kasneje pa je Krka po zaslugi kapetana Vladana Lončarja povedla za tri zadetke (5:8). Tekma, kjer so se napake vrstile na eni in na drugi strani, se je razživela ob koncu prvega dela, kjer so domačini lovili zaostanek in tik pred glavnim odmorom ujeli priključek. Polčas se je zaključil s prednostjo Krke, bilo je 12:13.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Številni gledalci in ljubitelji rokometa so lahko v dvorani Kraška v nadaljevanju spremljali izjemno razburljiv dvoboj. Primorci so drugi del srečanja začeli odločneje in v 34. minuti prvič povedli (14:13), a so krkaši dvignili tempo igre v obrambi in znova povedli za tri zadetke (14:17). Po minuti odmora domačega trenerja Luke Volka so gostitelji znova zapretili in se v 40. minuti približali na gol zaostanka (16:17), v naslednjem napadu pa so Izolani uspešno izvedli še najstrožjo kazen in izenačili na 17:17. Krkaši so v prelomnih trenutkih zapravili kar nekaj čistih priložnosti, a kljub temu ohranili hladne glave. V infarktni končnici so Izolani znova zapretili in v 54. minuti izenačili na 19:19, a so bili Novomeščani v zadnjih trenutkih srečanja bolj zbrani in derbi zaključili z zadetkom prednosti. Končni rezultat tekme je bil 20:21.

Izjave po tekmi:

Luka Volk, trener RD Izola: » Tole danes je bil pravi derbi, vedeli smo, da bo težka tekma, po drugi strani pa lep rokomet za gledalce v dvorani. Najprej bi rad čestital mojim mladim fantom. Odigrali so res herojsko, čudovito tekmo. Igrali so do samega konca, ob tej priložnosti pa bi tudi čestital Krki, ki je bila danes za odtenek boljša in je zasluženo zmagala«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilen Kukman, igralec MRK KRKA: » Tekma je bila kar napeta in živčna, a se nam je na koncu izšlo. Bolje bi bilo, če bi na koncu zmagali za dva gola, a zmaga je zmaga. Naslednji teden nas čaka še ena težka tekma proti ekipi Krškega in vabim vse gledalce, da si pridejo pogledati tudi to tekmo«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika:

RD BUTAN PLIN IZOLA: Kocjančič (8 obramb), Čikotić, Štavar, Jurič, Brumen, Bekrič 1, Smej 1, Poberaj 8 (4), Gašperšič 2, Dugajlić, Šmigoc, Orbanić, Stopar 4 (1), Dolenc, Jeseničnik 2, Galina 2,
MRK KRKA: Nosan, Brajer, Brana (4 obrambe), Bradeško, Avsec 1, Majstorović, Grojzdek 1, Ernestl, Knavs 6 (1), Klemenčič 3, Vukić 1, Lončar 6, Emeršič, Kukman 2, Windischer, Matko 1,

Sedemmetrovke: RD BUTAN PLIN IZOLA 5 (5), MRK KRKA 4 (1)
Izključitve: RD BUTAN PLIN IZOLA 14 minut, MRK KRKA 10 minut
Rdeči kartoni: RD BUTAN PLIN IZOLA 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danes teden bodo krkaši gostili ekipo Rokometnega kluba Črnomelj, tekma bo ob 19. uri v dvorani Marof.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa