Krka

Ekipa starejših dečkov B je, v okrnjeni zasedbi v dvorani Šolskega centra v Velenju odigrala drugo tekmo  v četrtfinalni skupini C. Potem ko so v prvem krogu doma premagali ekipo RK Slovenj Gradec 2011 in vknjižili prve točke v skupini, so bili varovanci trenerja Iztoka Adamčiča tokrat neuspešni. Tekmo so slavili domačini, ekipa RK Gorenje Velenje s 28:23 (16:9).

Novomeščani so tekmo odprli nekoliko v krču, kar so gostitelji izkoristili in hitro prevzeli pobudo ter zaigrali podjetneje, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Novomeščani hitrega tempa Velenjčanov nikakor niso uspeli ujeti, trener Adamčič pa v svojih vrstah ni imel razpoloženih igralcev, ki so ob polčasu že zaostajali za sedem zadetkov (16:9).

Tudi v nadaljevanju srečanja Krkašem ni stekla igra v napadu, zaostanek iz prvega dela pa nikakor niso uspeli zmanjšati, poleg tega pa so naredili preveč tehničnih napak, kar je bila ena ključnih težav za prvi poraz v nadaljevanju tekmovanja. Domačini, ki so poleg prednosti domačega terena izkoristili še številčnejšo premoč, so še naprej krojili potek tekme in jo na koncu zasluženo dobili. Končni rezultat srečanja je bil 28:23.

Statistika: Rajh 3, Krašovec 3, Medle 2, Škufca 6, Đukić, Reba 5, Movern, Pirh 4.

Ekipa starejših dečkov B bo v 3. krogu doma gostila ekipo RK Kronos in skušala kar najbolje popraviti vtis z današnje tekme.